Google Δικαίωμα στη Λήθη Στο Ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, εξετάζει για το αν η Google πρέπει να συμμορφωθεί με την πολιτική της Ευρώπης στο “right to be forgotten” σε παγκόσμια κλίμακα. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρέπεμψε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Τετάρτη.

Η Goοgle συνεργάστηκε με τις ευρωπαϊκές αρχές για την εφαρμογή της πολιτικής από το 2014, όταν το Court of Justice of the European Union (ECJ) αποφάνθηκε ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να ζητήσουν από οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης να αφαιρέσει κάποια αποτελέσματα που επέστρεφαν από την αναζήτηση του ονόματος ενός ατόμου.google

Ωστόσο, αρχικά, η Google αφαίρεσε τα αποτελέσματα από τους ευρωπαϊκούς ιστότοπούς της, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο για την παρεμβολή στα αποτελέσματα αναζήτησης σε χώρες που είχαν διαφορετικούς νόμους.

Η αρχή ς της Γαλλίας, το CNIL, δήλωσε αργότερα στο Goοgle ότι η διαγραφή θα πρέπει να αφαιρεί τα αποτελέσματα από όλα τα , συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται εκτός Ευρώπης και από το Google.com.

Η Goοgle επιχείρησε να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές στις αρχές το 2016, όταν άρχισε να καθαρίζει τις λίστες της – σε όλα τα domain της – όταν άρχισαν να διεξάγονται έρευνες από τη χώρα που προερχόταν το αίτημα διαγραφής.

Ωστόσο, το CNIL επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Goοgle πέρυσι, προτρέποντας την εταιρεία να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τώρα, το θέμα εναπόκειται στο ECJ.

“Από το 2014, έχουμε δουλέψει σκληρά για να εφαρμόσουμε την απόφαση” δήλωσε ο Peter Fleischer, σύμβουλος της Goοgle για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

“Υπερασπιζόμαστε την ιδέα ότι κάθε χώρα πρέπει να είναι σε θέση να εξισορροπεί την ελευθερία της έκφρασης και της ιδιωτικής ζωής με τον τρόπο που επιλέγει, όχι με τον τρόπο που επιλέγει μια άλλη χώρα”.

Μια παρόμοια υπόθεση, υπήρχε και στον Καναδά, όπου το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε εναντίον της Google: Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά επιβεβαίωσε διέταξε την Google να αφαιρέσει τον ιστότοπο μιας εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενώ εκκρεμεί η υπόθεση της ΕΕ, η Google φέρεται να λαμβάνει και άλλα μέτρα για να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους νόμους περί ιδιωτικότητας της Ευρώπης. Την περασμένη εβδομάδα, όταν άνοιξε τη νέα πλατφόρμα Platform στο Λονδίνο, η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για τις απαιτήσεις προστασίας δεδομένων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του “δικαιώματος να ξεχαστεί” κάποιος που το επιθυμεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).