Patch Tuesday Αυγούστου: διορθώνει 48 ευπάθειες

Patch Tuesday Αυγούστου: Η Microsoft διόρθωσε δύο ασφαλείας που επηρεάζουν όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows.

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί εξ αποστάσεως μια αξιολογούμενη “κρίσιμη” ευπάθεια εκτέλεσης απομακρυσμένου χρησιμοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο η αναζήτηση των Windows χειρίζεται στη μνήμη, επιτρέποντας την πλήρη ανάληψη ελέγχου του επηρεαζόμενου υπολογιστή.Patch Tuesday

Ένας εισβολέας θα μπορούσε στη συνέχεια να εγκαταστήσει ότι προτα επιθυμεί, να διαβάσει, να αλλάξει ή και να διαγράψει δεδομένα, να δημιουργήσει νέους λογαριασμούς με πλήρη δικαιώματα χρήστη. Σύμφωνα με τη εταιρεία το μόνο που έχει να κάνει ο επιτιθέμενος για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω είναι να στείλει ένα ειδικά διαμορφωμένο μήνυμα στην υπηρεσία αναζήτησης των Windows.

Η Microsoft πρόσθεσε ότι κάποιος επιτιθέμενος θα μπορούσε να ενεργοποιήσει από απόσταση το συγκεκριμένο ελάττωμα μέσω μιας σύνδεσης SMB σε ένα δίκτυο. Την ευπάθεια ανακάλυψαν οι ερευνητές της Trend Micro.

Κάθε μια από τις παραπάνω ευπάθειες μπορεί να επηρεάσει κάθε υποστηριζόμενη έκδοση των Windows, από τα Windows 7 και όλες τις εκδόσεις των Windows 10 καθώς και τα συστήματα Windows Server.

Αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες ή τα PoC δεν έχουν δημοσιοποιηθεί για ευνόητους λόγους, η Microsoft προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα μελλοντικών επιθέσεων.

Ένα άλλο “κρίσιμο” ελάττωμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον κλασικό μηχανισμό JET database θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να πάρει τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή.

Η Microsoft κυκλοφόρησε ενημερωμένες εκδόσεις για άλλες 46 ευπάθειες, σαν μέρος των τακτικών προγραμματισμένων ενημερώσεων του Patch Tuesday. Περισσότερα από τις μισές ευπάθειες που επιδιορθώνονται έχουν χαρακτηριστεί σαν “κρίσιμες”.

Οι ενημερώσεις του Αυγούστου είναι διαθέσιμες μέσω του Windows Update. Φυσικά συνιστάται να ενημερώσετε άμεσα τα συστήματά σας, ή να πάρετε επιτέλους την απόφαση να εγκαταστήσετε Linux.

Πριν το κάνετε όμως διαβάστε το παρακάτω άρθρο:

Ποια η καλύτερη διανομή Linux για αρχάριους της πλατφόρμας

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).