Malware; Άμεση επιστροφή στον αποστολέα!

Σχεδιάζετε να στείλετε malware στις ΗΠΑ; Ο Αμερικάνικος στρατός θα το δεχτεί, θα το επαναπρογραμματίσει και θα σας το στείλει πίσω, προειδοποίησε ο υποστράτηγος Vincent Stewart του αμερικανικού Οργανισμού Πληροφοριών Άμυνας (US Defense Agency) την περασμένη εβδ.

“Μόλις απομονώσουμε το λογισμικό, θα το επαναρογραμματίσουμε και θα το προετοιμμάσουμε για να το χρησιμοποιήσουμε ενάντια στον αντίπαλο που προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει εναντίον μας.”Malware

Ο Stewart μίλησε στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων Πληροφοριών του υ Άμυνας, στο οποίο έλαβαν μέρος διοικητές υπηρεσιών πληροφοριών από διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς και Ηνωμένο Βασίλειο).

Στους συμμετέχοντες υπήρχαν επίσης το FBI, η CIA, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), η Εθνική Υπηρεσία Γεωγραφικών Πληροφοριών ( Geospatial-Intelligence Agency) η Υπηρεσία National Intelligence, μαζί με τις εταιρείες Microsoft, η Xerox, η NFL, η FireEye και η DataRobot.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στον αυξανόμενο και διεθνή χαρακτήρα των cyberattacks. Ο διοικητής του αμερικανικού ναυτικού William Marks εξήγησε γιατί η συζήτηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική για αυτούς:

“Οι απειλές δεν περιορίζονται πλέον από τα διεθνή σύνορα, την οικονομία ή τη στρατιωτική δύναμη. Δεν έχουν σύνορα, όρια ηλικίας, γλωσσικά εμπόδια ή ταυτότητα. Η απειλή θα μπορούσε να έρθει από ένα μεγάλο έθνος-κράτος, από ένα 12χρονο, ή από από μια μικρή απομονωμένη χώρα.

Η Janice Glover-Jones, επικεφαλής της ς πληροφόρησης της DIA, πρόσθεσε:

“Στο παρελθόν, ενδιαφερόμαστε για το εσωτερικό, εστιάζοντας στη βελτίωση των εσωτερικών μας διαδικασιών, των επιχειρηματικών πρακτικών και της ολοκλήρωσης τους. Σήμερα κοιτάζουμε προς τα έξω, και άμεσα προς στην απειλή. Ο αντίπαλος κινείται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ποτέ και θα πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε ένα βήμα μπροστά.”

Φυσικά υπάρχουν πολλές ανησυχίες σχετικά με την επερχόμενη στρατηγική των ΗΠΑ για την επανεξοπλισμό των malware και την αποστολή τους σαν μπούμερανγκ στους επιτιθέμενους.

Οι εξελιγμένες επιθέσεις καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη τον προσδιορισμό της προέλευσης.

Τι θα γίνει αν το malware που θα επιστρέφουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το παραλάβει ένα παιδί που απλά πειραματιζόταν με τον υπολογιστή του;

Τι θα γίνει αν οι ΗΠΑ αποστείλουν malware σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι οι υπολογιστές τους είναι μέρος ενός botnet;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).