Ευρωπαϊκό δικαστήριο απαιτεί ενημέρωση των εργαζομένων για έλεγχο στα email τους

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να ενημερώνουν τους εργαζόμενους τους αν παρακολουθούν τα email τους.

emails

Σε μια υπόθεση ορόσημο για την ς της ιδιωτικής ζωής, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε την Τρίτη, ότι οι εταιρείες πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν εκ των προτέρων για την των email στην εργασία τους.

Σύμφωνα με το Reuters, σε μια υπόθεση ενός άνδρα με το όνομα Μπόγκνταν Μπαρμπουλέσκου, που προσλήφθηκε πριν από 10 χρόνια σε μία εταιρεία και χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό μηνυμάτων της εταιρείας για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, οι δικαστές διαπίστωσαν ότι τα Ρουμανικά δικαστήρια απέτυχαν να προστατεύσουν την ιδιωτική αλληλογραφία του, επειδή η εταιρεία του δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ότι παρακολουθεί την επικοινωνία του.

Η εταιρεία του είχε παρουσιάσει εκτυπωμένα χαρτιά με την αλληλογραφία του υπαλλήλου της  με τον αδελφό και την αρραβωνιαστικιά του, ως απόδειξη της ς της απαγόρευσης της εταιρείας για χρησιμοποίηση του email για προσωπική χρήση.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου έκρινε με πλειοψηφία 11-6 ότι οι Ρουμάνοι δικαστές, οι οποίοι κάλυπταν με την απόφασή τους τον εργοδότη, είχαν αποτύχει να προστατεύσουν το δικαίωμα του Μπαρμπουλέσκου για ασφάλεια της ιδιωτικής του ζωής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).