Facebook: πρόστιμο 1,2 εκατ από την Ισπανία

Η Ισπανική αρχή που είναι υπεύθυνη για την προστασία προσωπικών δεδομένων στην Ισπανία ζητάει από το Facebook να πληρώσει ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, αφού διαπίστωσε τρεις περιπτώσεις κατά τις οποίες το κοινωνικό συγκέντρωνε προσωπικά από τους Ισπανούς χρήστες του, χωρίς να τους ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν.

FacebookΤο γεγονός έρχεται να προστεθεί στην κρίση μιας σειράς νομικών ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί και χρειάζονται άμεση επίλυση από το Facebook. Σύμφωνα με τον Mark Scott του Politico, οι γαλλικές, οι γερμανικές και οι ολλανδικές κυβερνήσεις εξετάζουν το πόσα δεδομένα συλλέγει το Facebook και πως τα χρησιμοποιεί, ειδικά αυτά που αφορούν τους πολίτες τους.

Η Ισπανική αρχή για την προστασία δεδομένων δήλωσε ότι η πολιτική απορρήτου του Facebook περιέχει “γενικούς και ασαφείς όρους” κάτι που βολεύει το κοινωνικό δίκτυο στη συλλογή δεδομένων χωρίς τη συναίνεση των χρηστών του.

Το Facebook πιθανότατα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Προηγουμένως ανέτρεψε μια παρόμοια απόφαση στο Βέλγιο, αφού υποστήριξε ότι η βάση του στην Ιρλανδία σημαίνει ότι υπόκειται μόνο στο ιρλανδικό δίκαιο.

Τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν φυσικά ψίχουλα για μια εταιρεία που έχει έσοδα μόνο από το 2ο τρίμηνο του 2017, 9,32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλα αυτά ένας εκς του Facebook ανέφερε στο TNW:

“Γνωρίζουμε την απόφαση της DPA με την οποία διαφωνούμε με σεβασμό. Αν και εκτιμούμε τις ευκαιρίες που είχαμε να πείσουμε την DPA για το πόσο σοβαρά παίρνουμε το απόρρητο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook, σκοπεύουμε να προσφύγουμε σε αυτήν την απόφαση.

“Όπως καταστήσαμε σαφές στην DPA, οι χρήστες επιλέγουν ποιες πληροφορίες θέλουν να προσθέσουν στο προφίλ τους και να μοιράζονται με άλλους, όπως η θρησκεία τους. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να στοχεύσουμε με τα άτομα.”

“Το Facebook έχει συμμορφωθεί από καιρό με το δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων μέσω της εγκατάστασής μας στην Ιρλανδία. Παραμένουμε ανοιχτοί στη συνέχιση της συζήτησης αυτών των ζητημάτων με την DPA, ενώ εργαζόμαστε παράλληλα με τον επικεφαλή ρυθμιστή του Ιρλανδού Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων και ετοιμαζόμαστε για το νέο κανονισμό της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων από το 2018.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).