Flixxo: δημιουργός του Popcorn Time ανταγωνίζεται το YouTube

Flixxo: Ο δημιουργός του Popcorn Time, Federico Abad, αποτελεί μέρος μιας νέας ομάδας που προετοιμάζει έναν ανταγωνιστή του YouTube. Η νέα πλατφόρμα φέρεται να είναι μια συνεργασία BitTorrent και blockchain.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η Flixxo θα εμφανιστεί στην αγορά, με μια πολύ επαναστατική πλατφόρμα που θα ανταμείβει τους χρήστες για τη δημιουργία, παραγωγή και διανομή περιεχομένου χρησιμοποιώντας το BitTorrent….Flixxo

Χωρίς αμφιβολία, το YouTube είναι μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες video που διατίθενται σήμερα στο δια.

Το τεράστιο αρχείο δεδομένων βίντεο προσφέρει ευχαρίστηση σε χρήστες καθημερινά. Φυσικά πίσω από την πλατφόρμα υπάρχει η .

Με την πάροδο των ετών, πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν την ιδέα του YouTube χωρίς να μπορέσουν να ταρακουνήσουν το μεγαθήριο της Google. Tο τελευταίο που φιλοδοξεί να ταράξει λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα έχει ένα πολύ ενδιαφέροντα παίχτη.

Μέχρι το , λίγοι γνωριζαν ότι ο Αργεντινός προγραμματιστής Federico Abad ήταν στην πραγματικότητα ο «Sebastian», της περιβόητης πλατφόρμας κοινής χρήσης περιεχομένου Popcorn Time.

Σήμερα είναι μέλος της ομάδας πίσω από το Flixxo, μια πλατφόρμα BitTorrent και blockchain που ξεκίνησε την ελπίδα να διεκδικήσει ένα μερίδιο της βίντεο από το YouTube.

Το δίκτυο Flixxo δεν θα έχει την καθιερωμένη κεντρική αποθήκευση δεδομένων, εξαλείφοντας την ανάγκη για δαπανηρή φιλοξενία σε μαζί με τα σχετικά έξοδα. Αντίθετα, θα πραγματοποιούνται μεταφορές – μεταξύ ομοτίμων (peers) χρησιμοποιώντας το BitTorrent, που σημαίνει ότι το περιεχόμενο βίντεο θα αποθηκεύεται στους υπολογιστές των χρηστών του Flixxo.

Στην πράξη, το περιεχόμενο θα ανεβαίνει και θα κατεβαίνει με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι χρήστες στο The Pirate Bay ή στην εφαρμογή του Abad, Popcorn Time.

Ωστόσο, υπάρχει μια αλλαγή στο συγκεκριμένο σύστημα, που θα επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου και τους συμμετέχοντες στο δίκτυο (seeders) να αποκομίζουν έσοδα από την εμπλοκή τους στο σύστημα.

Στην καρδιά του συστήματος Flixxo θα υπάρχουν ψηφιακές μάρκες (σκεφτείτε το σαν ένα εικονικό νόμισμα), που θα ονομάζεται Flixx. Αυτά Flixx coins, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν οι χρήστες πρόσβαση στο περιεχόμενο. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν επίσης να επιλέξουν να πληρώσουν τους καταναλωτές όταν τα άτομα αυτά βοηθούν στην διανομή περιεχόμενου σε άλλους.

“Χωρίς διαρθρωτικά κόστη, οι παραγωγοί μπορούν να μοιραστούν τα κέρδη από το περιεχόμενό τους με το δίκτυο που τα υποστηρίζει”, εξηγεί η ομάδα πίσω από το Flixxo σύμφωνα με το Torrentfreak.

Εκτός από τα κέρδη από τη βοήθεια για τη διανομή περιεχομένου, όι εμπλεκόμενοι στο σύστημα Flixxo θα μπορούν επίσης να κερδίζουν παρακολουθώντας το διαφημιζόμενο περιεχόμενο, δηλ. Διαφημίσεις. Ενώ σε ένα παραδοσιακό σύστημα οι διαφημίσεις θεωρούνται συχνά ενοχλητικές, τα νομίσματα Flixx μάλλον θα τις κάνουν ιδιαίτερα αγαπητές αφού το κοινό θα αμείβεται για να τις παρακολουθεί!!!!

Δείτε τη σελίδα της νέας υπηρεσίας

Η ομάδα της Flixxo έχει μεγάλα σχέδια. Μετά την ίδρυσή του στις αρχές του 2016, το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ολοκλήρωσε μια λειτουργική Alpha έκδοση. Σε λίγο λιγότερο από δύο εβδομάδες, το project θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για την κυκλοφορία του, ενώ παράλληλα ετοιμάζει γραφεία στο Λος Άντζελες που αναμένεται να ολοκληροθούν το πρώτο εξάμηνο του 2018.

“Θα εκδοθούν συνολικά 1.000.000.000 (ένα δισεκατομμύριο) μάρκες Flixx, και θα πωληθούν 300.000.000 (τριακόσια εκατομμύρια) μάρκες. Ορισμένες από αυτές τις μάρκες (που δεν θα υπερβαίνουν το 33% ή τα 100.000.000 Flixx) θα μπορούν να πωληθούν με πρόβλεψη της διάθεσης σε στρατηγικούς επενδυτές,” αναφέρει η Flixxo.

“Η Flixxo θα εκπαιδεύσει την κοινότητά της, και θα διδάξει στους χρήστες της ότι σε αυτή τη νέα εποχή της διαδικτυακής αξίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα ένα διαδίκτυο χωρίς μεσάζοντες, μια αξία που μπορεί να κερδηθεί με τη συμμετοχή, ανταμείβοντας κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση,” εξηγεί η ομάδα.

Δείτε το βίντεο

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).