Sonar δωρεάν εργαλείο της Microsoft για ανάλυση ιστοσελίδων

Αναρωτιέστε αν η ιστοσελίδα που έχετε είναι σωστά κωδικοποιημένη; Η ομάδα ανάπτυξης του δημιούργησαν το Sonar, ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για τη δοκιμή της σελίδας σας για θέματα επιδόσεων και ασφάλειας.Sonar

Το Sonar ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τη Microsoft στο Ίδρυμα JS τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσης της εταιρείας να συνεργαστεί με την κοινότητα του ανοιχτού κώδικα. Σήμερα το εργαλείο είναι πλέον έτοιμο για οποιονδήποτε να θέλει να το χρησιμοποιήσει σε κάθε είδους ιστοσελίδων.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το νέο εργαλείο, δώστε τη διεύθυνση URL της σελίδας που σας ενδιαφέρει και το Sonar θα σας αναλύσει το site για θέματα προσβασιμότητας, διαλειτουργικότητας, απόδοσης, και ασφάλειας.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση της σελίδας σας, θα σας αναφέρει τα σφάλματα που εντοπίστηκαν και θα σας εξηγήσει τι συμβαίνει, υπογραμμίζοντας τα προβληματικά του κώδικα δίνοντας σας παράλληλα και πιθανές λύσεις.

Ο Antón Molleda, ανώτερος διευθυντής του Microsoft Edge project, εξήγησε ότι το Sonar διαθέτει καλύτερες δυνατότητες από άλλα παρόμοια , εκτελώντας τον κώδικα του ιστότοπού σας σε ένα κοντέινερ, αντί να κάνει απλά μια στατική ανάλυση για πιο ακριβή .

Η open source εφαρμογή μπορεί να τρέξει άμεσα από το πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά και από ένα παράθυρο γραμμής εντολών.

Το Sοnar είναι έτοιμο για άμεση χρήση από τη διεύθυνση που υπάρχει στο τέλος της δημοσίευσης και σύντομα θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες σύμφωνα με την εταιρεία.

Οδηγίες χρήσης για προχωρημένους και developers

https://sonarwhal.com/scanner/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).