Βόμβα από Dark Web; αποφύγετε την αποστολή στο σπίτι σας

stories: Ο Gurtej Randhawa, 19 ετών, από το Wightwick, στο West Midlands της Αγγλίας, μάλλον δεν φέρθηκε και πολύ έξυπνα. Τον Μάιο βρέθηκε περικυκλωμένος από αστυνομικούς, αφού κατείχε μια υποτιθέμενη αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή που παράγγειλε από το Dark Web. Η αστυνομία αναφέρει ότι η σύλληψη του έγινε ενώ προσπαθούσε να πάρει στα χέρια του την βόμβα.

Οι αξιωματικοί της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA από το National Crime Agency) του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι άλλαξαν το πακέτο με μια ηλεκτρική συσκευή και το παρέδωσαν στη διεύθυνση που είχε δώσει ο Randhawa. Dark Web

Ο Randhawa παραδέχτηκε την ενοχή του για την κατηγορία της εισαγωγής εκρηκτικών αλλά αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι με την εκρηκτική ύλη είχε σκοπό να προκαλέσει θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς. Το δικαστήριο όμως (Birmingham Crown Court) τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες την Τρίτη που μας πέρασε.

“Η εκρηκτική συσκευή που ο Randhawa προσπάθησε να αγοράσει online είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές και να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους, αν την χρησιμοποιούσε”, δήλωσε ο Tim Gregory της υπηρεσίας NCA.

“Δεν εμπλέκεται σε οργανωμένο έγκλημα και δεν συνδέεται με τρομοκρατία, αλλά είναι σαφώς ένα άτομο που ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την κοινότητα. Η σύλληψη ατόμων όπως τον Randhawa – που επιδιώκουν την πρόσβαση σε παράνομα πυροβόλα όπλα και όπλα γενικότερα – αποτελεί για την NCA και δεν θα σταματήσουμε στις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι θα συλληφθούν και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους”.

Να αναφέρουμε ότι κανείς δεν γνωρίζει πως η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Randhawa, αλλά δεν φαίνεται να ήταν και τόσο δύσκολο.

Η της δραστηριότητάς του θα μπορούσε να είχε αρχίσει άμεσα από το Dark Web, ή είναι πολύ πιθανό ότι η βόμβα ανιχνεύτηκε από το ταχυδρομικό σύστημα και ανταλλάχθηκε από την για μια ψεύτικη συσκευή.

Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι μια απόδειξη ότι η αστυνομία μπορεί να σπάσει τα κρυπτογραφημένα ανώνυμα δίκτυα, όπως το Tor, που αποτελούν το θεμέλιο του Dark Web.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).