Cyber Monday μετά τη Black Friday, πόσα σας έμειναν;

Cyber Monday μετά τη : Το καταναλωτικό αλαλούμ της Black Friday ή Μαύρης Παρασκευής τελείωσε. Η Black Friday είναι μια καθαρά αμερικάνικη ιδέα, που έχουν υιοθετήσει πάρα πολλές άλλες χώρες. Είναι η ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών (ή Thanksgiving), που πέφτει Πέμπτη.Cyber Monday

Η Μαύρη Παρασκευή δεν είναι τίποτα άλλο από μία διαφημιστική καμπάνια και μία μέθοδος marketing που ακολουθούν μεγάλες και μικρές , ή για να το πούμε καλύτερα όσες επιχειρήσεις έχουν την οικονομική δυνατότητα για διαφήμιση.

Για όσους από εσάς δεν έφτασε μια Παρασκευή να καθυστερήσετε την καταναλωτική σας μανία, ακολουθεί άλλο ένα γνήσιο αρχαίο Ελληνικό έθιμο. Ονομάζεται Cyber Monday και θα αφήσουμε τα ειρωνικά σχόλια για να αποκαλέσουμε την διαδικτυακή δευτέρα, θεσμό, όπως το επιθυμούν οι διοργανωτές του.

Τι είναι η Cyber Monday:

Η Cyber Monday, αναφέρεται σε μια ολόκληρη εβδ Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σε αυτή την εβδομάδα θα βρείτε “ελκυστικές” προσφορές από πάρα πολλά Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να “βιώσουν” την αγοραστική εμπειρία άμεσα από τον καναπέ τους, για μια ολόκληρη βδομάδα…. και όποιος αντέξει!

Φυσικά την εβδομάδα την διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A. Την διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Φέτος, η “εβδομάδα εορτασμού” θα διαρκέσει από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

“Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες. Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών” αναφέρουν οι διοργανωτές, και υποστηρίζουν ότι το Cyber Monday είναι ήδη θεσμός…

Έτσι λοιπόν αποκτήσαμε άλλο ένα “έθιμο” που έχει σαν στόχο τα χρήματα που έχουν απομείνει στις τσέπες μας, μετά το black friday, τις πληρωμές των φόρων και των τραπεζών. Μάλιστα αυτή τη φορά ο “θεσμός” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).