H Google μόλις ενεργοποίησε το δεύτερο chip στο Pixel 2

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Pixel 2, η Google εξέπληξε τους πάντες αποκαλύπτοντας ότι το τηλέφωνο έχει μυστικό chip φωτογραφίας που δεν είχε ενεργοποιηθεί ακόμη.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία μόλις το ενεργοποίησε για πρώτη φορά με την τελευταία (και τελική) developer preview του Android 8.1.

Ονομάζεται Pixel Visual Core, και είναι ο πρώτος που σχεδιάστηκε από την Google, αν και πήρε κάποια βοήθεια από την Intel. Το chip διαθέτει οκτώ πυρήνες και έχει ως στόχο να επιταχύνει τις εργασίες που σχετίζονται με το λογισμικό φωτογραφίας, όπως τη φανταστική επεξεργασία HDR+ που διαθέτει το Pixel 2, αλλά και κάποιες άλλες διεργασίες που τροφοδοτούνται με .Pixel 2

Στην πραγματικότητα, η Google αναφέρει ότι το νέο chip μπορεί να διαχειριστεί φωτογραφίες HDR+ “πέντε φορές πιο γρήγορα” από έναν παραδοσιακό επεξεργαστή, ο οποίος στην περίπτωση του Pixel 2 είναι ο Snapdragon 835.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το HDR+ είναι ήδη πολύ γρήγορο στο Pixel 2, μάλλον η Google θα χρησιμοποιεί επιπλέον επεξεργαστική ισχύ για να κάνει τις φωτογραφίες ακόμα καλύτερες από ό, τι είναι ήδη.

Βασικά, και οι προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών θα μπορούν να επωφεληθούν από τον Visual Core. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που τραβήξατε μέσω εφαρμογών όπως το Instagram, το ή το Snacphat θα μπορούσαν να φαίνονται τόσο καλά όπως και με την πραγματική εφαρμογή της κάμερας.

Οι προγραμματιστές φυσικά θα πρέπει να υποστηρίζουν το API της φωτογραφικής μηχανής της Google για να λειτουργήσει, ωστόσο, και στην τρέχουσα φαίνεται ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε μια προγραμματιστή για να ενεργοποιήσετε τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Αν είστε προγραμματιστής – ή απλώς γενναίος – μπορείτε να το δοκιμάσετε το νέο χαρακτηριστικό αν εγγραφείτε στο Android Beta Program από εδώ ή αν εγκαταστήσετε τις νέες εικόνες συστήματος με μη αυτόματο τρόπο από εδώ. Φυσικά λόγω της beta ς θα πρέπει την εγκαταστήστε με δική σας ευθύνη.

Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του Android 8.1 τον Δεκέμβριο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).