Microsoft: σύντομα θα αξίζει ένα τρις δολάρια

Οι δουλειές της Microsoft με το Cloud πάνε πολύ καλύτερα από τότε που ο Satya αντικατέστησε τον Steve Ballmer σαν CEO της εταιρείας.

Οι αναλυτές μάλιστα αναμένουν να συνεχίσει η ανοδική πορεία της εταιρείας και θα φτάσει στην αξία του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι ερευνητές της Evercore, Kirk Materne, Fenn Hoffman, Tom Mao και Daniel Greenfield αναμένουν ότι αυτό θα συμβεί από το ή μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους του 2021 και αναφέρουν ότι το Microsoft και το Azure public cloud θα είναι οι κύριοι καταλύτες για την εκτίναξη της εταιρείας στην του ενός τρις δολαρίων.Microsoft

Το 365 θα αποφέρει περίπου 5,18 δισ δολάρια στην εταιρεία, με το productivity suiteνα αποφέρει συνολικά 26,86 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το οικονομικό έτος 2021.

Το Microsoft Azure θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια και το 2021 θα πρέπει να επιτύχει έσοδα ύψους 22,19 δισ. Δολαρίων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

“Η Microsoft με το 365 θα κερδίσει με την ευκολία ενσωμάτωσής του στην ευρύτερη πλατφόρμα παραγωγικότητας του Office και την επιμονή των πελατών των επιχειρήσεων να αγοράζουν «σουίτες» προϊόντων έναντι καλύτερων λύσεων, ειδικά στην αγορά των μικρών επιχειρήσεων όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι”, αναφέρουν οι αναλυτές.

“Καθώς τα έσοδα του Azure επενδύονται σε έργα υποδομής, πιστεύουμε ότι το Azure θα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε σημαντικές λειτουργίες τα επόμενα 4 χρόνια και θα γίνει ένα τμήμα που θα αποδίδει πολλά από τα βασικά κέρδη της Microsoft κατά την επόμενη δεκαετία. ”

Η Microsoft, ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία ς που θα πιάσει το 1 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η Apple είναι πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο και μάλιστα πολύ νωρίτερα.

Η Apple προέβλεπε ότι θα ξεπεράσει το ορόσημο του 1 δισ. Δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτό θα συμβεί το 2018.

Η εταιρεία φέρεται να αγγίξει σχεδόν αυτή την αξία από τις αρχές Νοεμβρίου μετά την κυκλοφορία του iPhone X, καθώς η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 3%. Έτσι η αποτίμηση της αξίας της εταιρείας έφτασε (περίπου) για πρώτη φορά τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).