Σύλληψη 16χρονου για πειρατική υπηρεσία TV streaming

Ένας 16χρονος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της ς, επειδή έτρεχε μια πειρατική τηλεοπτική υπηρεσία (TV streaming).

Ο ιστότοπος ARTV και η σχετική εφαρμογή για Android προσέφεραν δωρεάν 176 α στους επισκέπτες τους: Canal +, M6, TF1 Group, Télévision Group, Paramount, Disney και FOX. TV streaming

Ο έφηβος αντιμετωπίζει τρία χρόνια φυλάκισης αλλά και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 300.000 ευρώ.

Η καταπολέμησης της πειρατείας ALPA της Γαλλίας συνεργάστηκε με την αστυνομία της περιοχής Bordeaux (Μπορντώ) την σύλληψη του ιδρυτή και διαχειριστή της πειρατικής υπηρεσίας TV streaming ARTV.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ιστο ARTV.watch εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2017, αλλά μεγάλωσε πολύ γρήγορα. Κάθε μήνα ο ιστότοπος είχε περίπου 150.000 μοναδικούς επισκέπτες και σε λιγότερο από οκτώ μήνες συγκέντρωσε 800.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

“Το Artv.watch ήταν ένας δημόσιος ιστότοπος που πρόσφερε live πρόσβαση σε 176 δωρεάν και επί πληρωμή γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια που είναι μέλη της ALPA: Canal + Group, M6 Group, TF1 Group, France Télévision Group, Paramount, Disney και FOX. Μετέδιδε επίσης πολλούς άλλους θεματικούς και αθλητικούς σταθμούς”, αναφέρει μια δήλωση της ALPA.

Η ALPA εκτιμά ότι η ιστοσελίδα απέδιδε περίπου 3.000 ευρώ το μήνα από διαφημιστικά έσοδα, ένα αξιοπρεπές ποσό για όλους, πόσο μάλλον για τον διαχειριστή της ARTV που είναι μόλις 16 ετών.

“Το ARTV.WATCH τελείωσε. Το ARTV είναι πλέον κλειστό για νομικούς λόγους. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας! Ο ιστότοπος ήταν παράνομος “, αναφέρει μια ειδοποίηση στην ιστοσελίδα.

“Σας ευχαριστώ όλους για αυτή την εμπειρία που απέκτησα από αυτό το project, και σε όλους που πίστεψαν σε μένα.”

Ο ιδρυτής της ARTV δημοσίευσε επίσης και ένα μήνυμα για οποιονδήποτε άλλον σκέφτεται να ξεκινήσει μια παρόμοια πλατφόρμα.

“Ανακοίνωση για όποιον θέλει να τρέξει έναν ιστότοπο του ίδιου είδους. Από εγκληματική πλευρά, η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι τρία έτη φυλάκισης και πρόστιμο 300.000 ευρώ. Αν κατατεθούν εναντίον σας ατομικές καταγγελίες από κανάλια (ή παραγωγές), είναι πιο περίπλοκο να προσδιοριστεί “, προειδοποιεί ο ιδιοκτήτης της ARTV.

Η ALPA δήλωσε ότι εκτός από το κλείσιμο της ιστοσελίδας, ο κάτοχος της ARTV απενεργοποίησε και την εφαρμογή για Android, η οποία ήταν διαθέσιμη για λήψη από το Google Play.

Για όσους μιλούν Γαλλικά, ο 16χρονος δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=xVTvSfT1uvU

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).