Firefox & Chrome υψηλή χρήση CPU; Βρείτε την καρτέλα

Firefox ή Chrome: Οι browsers έχουν βελτιωθεί θεαματικά κατά την τελευταία δεκαετία. Είναι πολύ ταχύτεροι και πολύ πιο εύχρηστοι. Όμως αν και τα προτα φαίνεται να είναι τέλεια, πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως διαρροές μνήμης και υψηλή χρήση CPU.

Σίγουρα το έχετε συναντήσει:

Αν αφήσετε ανοικτό έναν browser με πολλές καρτέλες για πολύ καιρό, θα ξεκινήσει σιγά-σιγά να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερη μνήμη, αλλά κάνει και υπερβολική χρήση της CPU του υπολογιστή σας. Η μοναδική σας λύση φυσικά είναι να κλείσετε την εφαρμογή, ή να κλείσετε την που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.Firefox

Στους σύγχρονους browsers μάλιστα μπορείτε απλά να κλείσετε την καρτέλα που κάνει υψηλή χρήση της CPU.
Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να βρείτε αυτή την καρτέλα.

Chrome

O Chrome έχει τον δικό του διαχειριστή διεργασιών. Στα , εάν ανοίξετε τον διαχειριστή διεργασιών, πιθανότατα θα δείτε πάρα πολλά exe του Chrome που τρέχουν παράλληλα. Είναι ένα exe για κάθε καρτέλα. Στην απίθανη περίπτωση που τα Windows δεν αναφέρουν σωστά τη χρήση της μνήμης ή της CPU ή δεν βλέπετε όλες τις καρτέλες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαχειριστή διεργασιών του Chrome.

Ανοίξτε ένα παράθυρο του Chrome και πατήστε μαζί τα πλήκτρα Shift+Esc για να ανοίξετε τον διαχειριστή διεργασιών. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις καρτέλες που έχετε ανοίξει και όλες τις επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε τις διεργασίες (short) με στην υψηλή προς χαμηλή χρήση. Επιλέξτε την καρτέλα που κάνει υψηλή χρήση της CPU και κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος διεργασίας για να την κλείσετε.

Firefox

Ο Firefox δεν διαθέτει δικό του διαχειριστή εργασιών όπως ο Chrome, αλλά διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο που εμφανίζει στατιστικά απόδοσης για τις καρτέλες και τα πρόσθετα. Ανοίξτε τον Firefox και πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων.

about:performance

Αυτή η σελίδα θα σας δώσει μια λίστα με όλες τις ανοιχτές σας καρτέλες και τα πρόσθετα που έχουν εγκατασταθεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να δείτε τα στατιστικά στοιχεία απόδοσης για ένα πρόσθετο ή μια καρτέλα, κάντε κλικ στο κουμπί “περισσότερα” δίπλα στην καρτέλα ή στο πρόσθετο.

Θα δείτε τη χρήση της CPU και μπορείτε να κλείσετε ή να κάνετε refresh στην καρτέλα άμεσα από αυτήν τη σελίδα. Δεν μπορείτε να ταξινομήσετε τις καρτέλες κατά τη χρήση, και έτσι θα πρέπει να ψάξετε την καρτέλα με υψηλή χρήση CPU.

Διαχείριση εργασιών των Windows

Φυσικά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το διαχειριστή εργασιών των Windows για να βρείτε την καρτέλα που καταναλώνει πολλή μνήμη ή CPU.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ομαδοποιήσει τις διεργασίες κατά τύπο και στη συνέχεια ταξινομήσετε τη στήλη με τη χρήση της CPU.

Με τον Firefοx, ο διαχειριστής εργασιών θα αναφέρει μόνο τη χρήση της CPU για την τρέχουσα καρτέλα. Θα πρέπει να διαχωρίσετε τις καρτέλες σε παράθυρα ενώ παρατηρείτε τον διαχειριστή εργασιών.

Με τον Chrome, ο διαχειριστής εργασιών των Windows θα σας δείξει τη μνήμη και τη χρήση της CPU σε μεμονωμένες καρτέλες, αλλά δεν θα εμφανίζει τους τίτλους των καρτελών. Έτσι υπάρχει περίπτωση να κλείσετε κάποια καρτέλα που χρειάζεστε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).