Transparent ή διαφανείς εικόνες με δωρεάν εργαλεία

Αν ασχολείστε με την επεξεργασία εικόνων, μπορεί να συναντήσατε ήδη το πρόβλημα. Πως μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες με διαφανές υπόβαθρο (φόντο) ή transparent background;Transparent

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Οι JPG/JPEG και PNG είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς μορφές εικόνων που κυκλοφορούν.

Το JPEG προτιμάται για το μικρό του μέγεθος ενώ οι εικόνες PNG, που συχνά είναι μεγαλύτερες σε όγκο, υποστηρίζουν τη διαφάνεια.

Η μετατροπή ενός αρχείου JPEG σε PNG δεν προσθέτει αυτόματα διαφάνεια στην εικόνα και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιος μετατροπέας που αφαιρεί αυτόματα το background, κάνοντάς την εικόνα διαφανή.

Για να αφαιρέσετε το φόντο από μια εικόνα, χρειάζεστε έναν επεξεργαστή εικόνων.

Μπορείτε να δώσετε διαφάνεια εύκολα χρησιμοποιώντας το Photoshop, αλλά η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι για επαγγελματίες και κοστίζει.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να αφαιρέσετε ένα φόντο προσδίδοντας διαφάνεια σε μια εικόνα με δύο διαφορετικές δωρεάν εφαρμογές.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν μια εικόνα διαθέτει ένα background (φόντο) με ένα ενιαίο χρώμα θα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει διαφανές από το μια άλλη εικόνα που διαθέτει ένα φόντο με πάρα πολλά χρώματα και αποχρώσεις.

Έτσι ένα JPEG που περιέχει ένα λογότυπο, θα γίνει πολύ πιο εύκολα διαφανές, από τις των διακοπών σας, αφού θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ περισσότερο χρόνο για να αφαιρέσετε μια παραλία από το φόντο.

Transparent εικόνες με PhotoFiltre

Το PhotoFiltre είναι ένας δωρεάν εικόνων. Εγκαταστήστε την εφαρμογή και ανοίξτε την εικόνα από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε το φόντο.
Κάντε στο εργαλείο Magic wand στην εργαλειοθήκη. Το συγκεκριμένο εργαλείο μπορεί να επιλέξει όλες τις εμφανίσεις ενός χρώματος σε μια εικόνα, αρκεί να μην χωρίζεται από άλλο χρώμα.

Για παράδειγμα. εάν η εικόνα σας έχει ένα μοτίβο τριών χρωμάτων, κόκκινου, κίτρινου και μπλε, αν κάνετε click στο μπλε θα επιλέξει μόνο το μπλε και όχι τα άλλα δύο χρώματα. Θα χρειαστεί να κάνετε click μέσα σε κάθε χρώμα ξεχωριστά.

Μόλις επιλεγεί ένα χρώμα, πατήστε το πλήκτρο διαγραφής για να το αφαιρέσετε. Αφού αφαιρέσετε όλο φόντο, αποθηκεύστε την εικόνα σαν αρχείο PNG. Αν το αποθηκεύσετε σαν JPEG ή JPG, θα χάσετε τη διαφάνεια.

Το εργαλείο του μαγικού ραβδιού (Magic wand) είναι πολύ ευαίσθητο και ακριβές στην επιλογή των χρωμάτων. Σε εικόνες χαμηλής ποιότητας θα είναι δύσκολο να αφαιρέσετε το φόντο. Εάν το φόντο σας έχει αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, το εργαλείο θα επιλέξει μόνο τη σκιά στην οποία κάνετε κλικ.

Κατεβάστε το PhotoFiltre

Transparent εικόνες με Paint.Net

Το Paint.Net είναι ένας δημοφιλής επεξεργαστής εικόνας ανοιχτού . Η παλαιότερη εφαρμογή Paint των Windows δεν μπορεί/μπορούσε να αφαιρέσει το φόντο από μια εικόνα για να δημιουργήσει διαφάνειες. Το Paint.Net μπορεί. Αν συγκρίνουμε μάλιστα τα αποτελέσματα μεταξύ του Paint.Net και του PhotoFiltre, το Paint.Net είναι καλύτερο.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή και ανοίξτε την εικόνα στην οποία θέλετε να προσθέσετε διαφάνεια. Click στο εργαλείο του μαγικού ραβδιού και επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να αφαιρέσετε.

Πατήστε διαγραφή και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε την εικόνα σαν αρχείο PNG.

Κατεβάστε το Paint.Net

Να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές δωρεάν επιλογές. Μπορείτε ας πούμε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές GIMP ή Pixlr.

Να υπενθυμίσουμε άλλη μια φορά ότι για εικόνες με πολύχρωμο φόντο, θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ περισσότερο χρόνο για να επιλέξετε τα χρώματα που θέλετε να αφαιρέσετε, καθώς το εργαλείο Magic wand μπορεί να επιλέξει μόνο ένα χρώμα τη φορά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).