Android 8.1 Τα πέντε καλύτερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού

Εκτός από τις πολλές επιδιορθώσεις ασφαλείας, η τελευταία έκδοση του Android 8.1 συμπεριλαμβάνει πολλές δυνατότητες που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν την εμπειρία των smartphone σας.

Το Android 8.1 δεν φαίνεται να είναι και τόσο αξιόλογο για τους περισσότερους τελικούς . Οι σημαντικότερες βελτιώσεις για τους τελικούς χρήστες που έφερε το Android του 2017 ήρθαν με το Android 8.0. Android 8.1

Όμως για τους προγραμματιστές ή έκδοση 8.1 ήταν πολύ εντυπωσιακή:

Οπτικός πυρήνας ή Android 8.1 Visual Core

Το Visual Core είναι ο πρώτος επεξεργαστής που έχει σχεδιαστεί ειδικά από την Google. Είναι ένα ειδικό chip για την επεξεργασίας . Σήμερα κυκλοφορεί μόνο στο νέο Pixel 2 και Pixel 2 XL, αλλά μπορεί να το δούμε και σε άλλα smartphones.

Το Android 8.1, ενεργοποίησε το Visual Core chip και τα είναι εντυπωσιακά. Το λειτουργικό χειρίζεται πολύ γρηγορότερα τις φωτογραφίες υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR). Μπορεί να πάρει μια σειρά φωτογραφιών σε μικροδευτερόλεπτα, και οι με βελτιωμένο HDR κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τις παλαιότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Με την τεχνολογία HDR+ της Google, την κάμερα του smartphone σας και το Visual Core chip οι φωτογραφίες επεξεργάζονται πέντε φορές ταχύτερα από την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών με μία ανώτερη ποιότητα. Μπορεί να μην παρατηρήσετε την ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα παρατηρήσετε περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες σας, ειδικά σε φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού.

Κάποτε χρησιμοποιούσατε τις φωτογραφίες HDR+ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή φωτογραφιών της Google. Τώρα, ακόμα και οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Android Camera (API), για να επωφεληθούν από την ανώτερη επεξεργασία για καλύτερες φωτογραφίες.

API νευρικού δικτύου

Οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να αναβαθμίσει σε Android 8.1, (προς το παρόν είναι μόνο τα Pixel 2 και 2 XL, τα Pixel 1 και 1 XL, το tablet Pixel C και τα Nexus 6P και 5X), μπορούν να χρησιμοποιήσουν το APN Neural Networks (NNAPI) . Σαν τελικός χρήστης δεν θα παρατηρήσετε τίποτα από αυτή τη βελτίωση, αλλά οι προγραμματιστές Android θα την παρατηρήσουν σίγουρα. Το NNAPI έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την μηχανική μάθηση (ML) σε κινητές συσκευές. Αυτό το API παρέχει base layer, higher-level, και ML framework που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το TensorFlow Lite της Google.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς ως χρήστης; μπορείτε να περιμένετε να δείτε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες έξυπνες εφαρμογές να έρχονται σύντομα. Για παράδειγμα, μέχρι την επόμενη χρονιά, μπορείτε να περιμένετε εφαρμογές ς ομιλίας και μετάφρασης γλώσσας, οι οποίες θα προσεγγίζουν τα επίπεδα του Star Trek.

Μετρήσεις στάθμης μπαταρίας Bluetooth

Κουραστήκατε να μην γνωρίζετε εάν τα ακουστικά ή κάποια συσκευή Bluetooth αδειάζει; Ξέρω ότι το κάνω. Με το Android 8.1, θα βρείτε μια μπαταρίας συσκευών Bluetooth στις ρυθμίσεις του Bluetooth. Θα ήταν καλύτερο βέβαια να υπήρχε στην πάνω γραμμή κατάστασης.

Καλύτερη διαχείριση οθόνης

Σε ορισμένα smartphones, και συγκεκριμένα στο Pixel 2 XL, η οθόνη είχε προβλήματα που τελικά την έκαιγαν. Το κάψιμο της οθόνης (screen burn) μπορεί να γίνει όταν τα ίδια στοιχεία οθόνης (όπως τα πλοήγησης ή το ρολόι) είναι πάντα ενεργοποιημένα. Μετά από λίγο, αυτά τα στοιχεία “καίουν” στην οθόνη, και έτσι αν προσπαθήσετε να κλείσετε παρέμεναν ανοικτά.

Με το Android 8.1 ήρθε και το τέλος της καύσης οθόνης.

Νέα εμφάνιση

Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη εμφάνιση, αλλά υπάρχουν μερικές που είναι πολύ χρήσιμες, όπως τον Εκκινητή Pixel ή Pixel Launcher. Το χαρακτηριστικό διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τη πρόσβαση σε λειτουργίες αναζήτησης τις Google και στις εγκατεστημένες εφαρμογές. Οι γρήγορες ρυθμίσεις του Android είναι πλέον διαφανείς, ώστε να μπορείτε να βλέπετε κάθε αλλαγή της κύριας οθόνης.

Το all-in-all Android 8.1 φαίνεται να είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά και ανυπομονούμε να το δούμε σε περισσότερα smartphones.

Θα πρέπει να αναφέρουμε και το Project Treble της Google που έχει επανασχεδιάσει για να διευκολύνει, τους κατασκευαστές συσκευών να ενημερώνουν άμεσα τις συσκευές τους σε νέες εκδόσεις του Android.

Για να δούμε…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).