Kodi απενεργοποιήστε άμεσα την απομακρυσμένη πρόσβαση

Το Kodi είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε και να παρακολουθήσετε τοπικά αλλά και online διάφορα media. Είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Plex, που προσφέρει έναν τρόπο να δείτε τα πολυμέσα σας και σε άλλες συσκευές.

Η τεχνολογία που όμως είναι πιο πρωτόγονη από αυτή του Plex. Το Kodi υιοθετεί μια προσέγγιση που βασίζεται στην IP για να επιτρέψει την απομακρυσμένη πρόσβαση, ενώ το Plex απαιτεί να συνδεθείτε στον Plex Media Server.

Δυστυχώς, η προσέγγιση της IP είναι λανθασμένη, τουλάχιστον όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο την χρησιμοποιεί το Kodi.

Γιατί η απομακρυσμένη πρόσβαση του Kodi είναι ευάλωτη

Το Kodi χρησιμοποιεί την διεπαφή Chorus 2 για να λειτουργήσει την απομακρυσμένη πρόσβαση. Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, καθώς η συγκεκριμένη πρόσβαση δεν οριοθετεί την άλλη άκρη.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να περιηγηθεί στα πρόσθετα σας και να δει τι έχετε εγκαταστήσει. Ίσως όμως το πιο ανησυχητικό είναι το ότι ένας θα μπορούσε να αλλάξει τις ρυθμίσεις της εφαρμογής σας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τον δείκτη του ποντικιού ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης.

Τέλος, οποιοσδήποτε με απομακρυσμένη πρόσβαση μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα βίντεό σας. Η σκέψη ότι κάποιος χρησιμοποιεί το σας για να παρακολουθήσει μια τηλεοπτική σειρά δεν είναι και τόσο ανησυχητική, αλλά εάν έχετε προσωπικά βίντεο στη συλλογή σας, έχετε πρόβλημα.

Φυσικά γνωρίζουμε ότι οι αναγνώστες του iGuRu.gr δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν εφόσον χρησιμοποιούν μόνο νόμιμα πρόσθετα και δεν διαθέτουν πονηρά βίντεο στις συλλογές τους, αλλά δημοσιεύουμε τα παρακάτω για τους αναγνώστες άλλων σελίδων.

Πώς να απενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση στο Kodi

Απλά θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες ρυθμίσεις μέσα στην εφαρμογή Kodi. Το χρήστη είναι kodi και ο πρόσβασης για τη λειτουργία απομακρυσμένης πρόσβασης έχει ρυθμιστεί ως “admin” από προεπιλογή.

Χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία.

Ανοίξτε το Kodi και ακολουθήστε την διαδρομή Ρυθμίσεις – Υπηρεσίες – Έλεγχος. Για να απενεργοποιήσετε εντελώς την απομακρυσμένη πρόσβαση, σύρετε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Allow remote control via HTTP. Φυσικά για κάθε ενδεχόμενο καλό θα ήταν να αλλάζατε και τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και το όνομα χρήστη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).