Cryptojacking Δοκιμάστε την προστασία του browser σας

Το Cryptojacking είναι μια σχετικά νέα απειλή στο Διαδίκτυο. Με τον όρο αναφερόμαστε σε που εκμεταλλεύονται τους υπολογιστικούς π των επισκεπτών τους για να πραγματοποιούν mining κρυπτο-νομισμάτων.

Έτσι αν σας έχει τύχει να επιβραδύνεται ξαφνικά ο υπολογιστής σας, ενώ οι εργασίες που κάνετε δεν το δικαιολογούν και οι ανεμιστήρες του συστήματός σας επιταχύνουν σε μια προσπάθεια να κρυώσουν τα εξαρτήματα της ς, κάτι συμβαίνει… και μάλλον έχετε πέσει θύμα Cryptojacking. Cryptojacking

Δηλαδή, κάποιος έξυπνος χρησιμοποιεί τους πόρους του υπολογιστή σας χωρίς να σας ενημερώσει…

Αυτό είναι και το κύριο ζήτημα με το cryptojacking: γίνεται εν αγνοία των χρηστών. Διάφορες ιστοσελίδες φορτώνουν scripts που επιτρέπουν την χρήση των πόρων του υπολογιστή σας από τον “έξυπνο” διαχειριστή της σελίδας.

Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοια scripts, το κάνουν προφανώς για τη δημιουργία εσόδων. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της λειτουργίας που τελευταία τείνει να γίνει μόδα είναι ότι συμβαίνει στο παρασκήνιο και δεν παρεμποδίζει τη ή το περιεχόμενο του ιστότοπου.

Φυσικά υπάρχουν επεκτάσεις για τους browsers που παρεμποδίζουν αυτά τα scripts, αλλά υπάρχουν και άλλες που τα περιέχουν επιμελώς κρυμμένα και λειτουργούν στο παρασκήνιο ακριβώς όπως τα scripts που αναφέραμε παραπάνω.

Το Opera Software ήταν η πρώτη εταιρία κατασκευής browser που προσφέρει εγγύηση προστασίας κατά του Cryptojacking στο πρόγραμμα περιήγησης της.

Οι μηχανικοί της Opera Software δημιούργησαν έναν ιστότοπο στον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε για να ελέγξετε αν είστε προστατευμένοι από τη νέα μόδα (Cryptojacking).

Επισκεφθείτε απλά τον ιστότοπο και κάντε κλικ στο κουμπί Start. Η εφαρμογή θα δοκιμάσει τον browser σας και θα σας εμφανίσει τα αποτελέσματα, μαζί με το μπλε κουμπί που επιτρέπει τη λήψη του Opera browser.

Η Opera Software εμφανίζει συνολικά βαθμολογίες δοκιμών στον ιστότοπο, και το 74% όλων των χρηστών προστατεύεται από το Cryptojacking σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της σελίδας.

Οι που χρησιμοποιούν browsers που δεν προστατεύονται και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Opera, μπορούν να εγκαταστήσουν κάποια επέκταση που τους προστατεύει από το Cryptojacking.. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν κάποιο λογισμικό που προστατεύει από αυτά τα scripts. Αλλά μπορούν και να απενεργοποιήσουν τη σε μη αξιόπιστες σελίδες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).