Meltdown και Specter: Linux 4.15 Κερδισμένοι οι χρήστες του Linux

Linux 4.15: Μετά τις πρώτες αντιδράσεις από την εμφάνιση των Meltdown και Specter, ήρθαν και οι πρώτες επιδιορθώσεις. Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτά τα patches θα επιβραδύνουν τα συστήματά μας, αλλά, τουλάχιστον για το Linux, αυτές οι επιβραδύνσεις μπορεί να μην είναι τόσο εμφανείς όσο πιστεύαμε ότι θα ήταν.Linux 4.15

Ο Greg Kroah-Hartman, προγραμματιστής του , δήλωσε ότι ο πιο πρόσφατος πυρήνας του Linux, 4.15 είναι κατά 7-9% ταχύτερος από ό, τι η έκδοση που κυκλοφόρησε την 30η Απριλίου του 2017, η έκδοση του 4,17 του 2017.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι, με το KPTI (Kernel page-table isolation),  η έκδοση 4.14 είναι 1- με 2% πιο αργή από την 4.11.

Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε ο Kroah-Hartman:

“Έτσι λοιπόν, είμαστε ακριβώς πίσω από το σημείο που ξεκινήσαμε, κάτι που με κάνει να αισθάνομαι καλά, καθώς οι πρόσφατες αλλαγές που έφερε το Meltdown δεν είναι πραγματικά και τόσο πρόβλημα”.

Φυσικά, “οι προγραμματιστές που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να καταφέρουν αυτή την αύξηση του 7-9 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους μπορεί να μην είναι και τόσο ευτυχισμένοι”.

Εν τω μεταξύ, στο Phoronix, ένας δικτυακός τόπος που ειδικεύεται στο benchmarking του Linux, ο Larabel, ιδιοκτήτης και , βρήκε – σε μια πρόσφατη δοκιμή των Linux Kernels (Linux 4.0 έως 4.15) – ότι ενώ υπάρχουν “κάποιες κάμψεις κατά τη χρήση του Linux 4.15 Kernels … τουλάχιστον σε μερικά από τα συγκριτικά , οι επιδόσεις από το Linux 4.15 δεν βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουμε δει στις συγκριτικές αυτών των εκδόσεων των τελευταίων τριών ετών.”

Ο Kroah-Hartman κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “αν χρησιμοποιείτε κάποια παλιά έκδοση Kernel (δηλαδή μια από τις 3.10.y, 4.4.y ή 4.9.y), αυτή είναι εντελώς διαφορετική ιστορία.”

“Αλλάξτε σε νεότερη έκδοση και συγκρίνετε!”

Εδώ να προσθέσουμε, ότι ανεξάρτητα με την βελτίωση της απόδοσης, οι ευπάθειες Meltdown και Specter θα πρέπει να επιδιορθωθούν.

Meltdown και Specter: Θα συμβούν ξανά …και ξανά

Ας αναφέρουμε όμως ότι και η Intel καλό θα ήταν να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο… για να μην την πληρώνουν οι προγραμματιστές του κάθε λειτουργικού συστήματος που κυκλοφορεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).