Η Microsoft αποκλείει τις ενημερώσεις ασφαλείας στα συστήματα Windows 7 χωρίς antivirus

Οι υπολογιστές με Windows 7 που δεν χρησιμοποιούν συμβατό antivirus δεν λαμβάνουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας από τη Microsoft εξαιτίας ενός ζητήματος συμβατότητας που πιστεύεται ότι προκαλεί μπλε .

Αυτή η πολιτική εισήχθη αρχικά στα Windows 10 με τις σωρευτικές ενημερώσεις του Ιανουαρίου 2018. Η Microsoft ζήτησε από τα συστήματα των Windows 10 με ασύμβατο λογισμικό προστασίας από ιούς, να ορίσουν ένα ειδικό κλειδί μητρώου, ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, καθώς η εταιρεία εμπόδιζε τις ενημερώσεις που κυκλοφορούσε.

Σύμφωνα με το Myce, τα συστήματα με Windows 7 και χωρίς antivirus ή με προϊόντα ασφαλείας που δεν θεωρούνται συμβατά, επίσης θα αποκλείονται από την λήψη ενημερώσεων ασφαλείας.

Σε αντίθεση με τα Windows 10, τα Windows 7 δεν συνοδεύονται από ενσωματωμένο ασφαλείας και έτσι η Microsoft προσφέρει δωρεάν το Microsoft Security Essentials σε όσους δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Για να ορίσετε το κλειδί μητρώου που ελέγχει η Microsoft όταν στέλνει νέες ενημερώσεις, πρέπει να μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή και στη συνέχεια να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση DWORD (32 bit) και να την ονομάσετε cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc με τιμή 0 :

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat

Όσο για τη λίστα των προϊόντων ασφαλείας που ενδέχεται να μην υποστηρίζονται (να μην θεωρούνται συμβατά) και έτσι να εμποδίζουν τα συστήματα των Windows 7 να λαμβάνουν ενημερώσεις, η ίδια η Microsoft δεν παρέχει καμία καθοδήγηση σχετικά με αυτό το .

Παρόλα αυτά οι μεγαλύτερες εταιρείες παροχής antivirus προϊόντων έχουν ήδη ενημερώσει το λογισμικό τους για να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική των Windows 10 και οι πιθανότητες είναι ότι το ίδιο ισχύει και για τα Windows 7, οπότε η πλειοψηφία των προϊόντων προστασίας από ιούς θα πρέπει να είναι τεχνικά συμβατή με το λειτουργικό του 2009.

Τα Windows 7 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και είναι κρίσιμο για τα συστήματα που εξακολουθούν να εκτελούν αυτή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος να ενημερώνονται με τα πιο πρόσφατα patches.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).