Βρώμικο κόλπο της Microsoft για την προώθηση του Edge

Edge, ή Firefox; Η Microsoft φέρεται να δοκιμάζει μια νέα αλλαγή για την επερχόμενη έκδοση των Windows 10. Η συγκεκριμένη αλλαγή θα ενοχλήσει οποιονδήποτε χρησιμοποιεί διαφορετικό browser από τον Microsoft Edge.

Ας δούμε γιατί: Η εταιρεία αποκάλυψε ότι “θα αρχίσουμε να δοκιμάζουμε ένα νέο με το οποίο κάθε click σε link που περιέχεται στην εφαρμογή Windows Mail θα ανοίγει στον Microsoft Edge.”Microsoft

Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι ακόμα και αν έχετε ρυθμίσει το Chrome ή τον Firefox σαν προεπιλεγμένο περιήγησης στα Windows 10, η εταιρεία θα το αγνοήσει και θα σας αναγκάσει να δείτε τον Edge όταν κάνετε κλικ σε κάποιον σύνδεσμο που υπάρχει μέσα στην εφαρμογή Mail.

Προφανώς πρόκειται για μια γελοία αλλαγή, η οποία είναι παρόμοια με αυτή που η Microsoft αναγκάζει τους χρήστες του Cortana να χρησιμοποιούν την αναζήτηση του Bing και να ανοίγουν αποτελέσματα στον Microsoft Edge αντί τα προγράμματα περιήγησης που έχουν οριστεί σαν προεπιλεγμένα.

“Όπως πάντα, προσβλέπουμε στην ανατροφοδότηση από την κοινότητα μας”, αναφέρει η Dona Sarkar της Microsοft σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

Είμαι σίγουρος ότι η Microsοft δεν θα μείνει ευχαριστημένη με τα σχόλια των χρηστών για αυτή την εντελώς περιττή αλλαγή. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η εταιρεία δεν τα αγνοήσει.

Η Microsoft προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να αλλάξουν από το Chrome και τον Firefox στον δικό της browser Edge.

Η εταιρεία δημιούργησε μάλιστα ένα βίντεο για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της Google που αναφέρουν ότι ο Chrome προσφέρει περισσότερη διάρκεια ζωής στην μπαταρίας της συσκευής που τον χρησιμοποιεί. Η Microsoft συνεχίζει να χρησιμοποιεί και διάφορες άλλες ενοχλητικές διαφημίσεις εντός των Windows 10 για να προωθήσει τον Edge.

Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω προσπάθειες δεν φαίνεται να λειτουργεί, καθώς ο Google Chrome εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο πρόγραμμα περιήγησης στους επιτραπέζιους υπολογιστές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Η Google στο Android κι η Apple σε MacOS & iOS δεν κάνουν τα ίδια ακριβώς δηλαδή; Μπορείς να ανοίξεις links από εφαρμογές της Apple ή search της Siri με κάτι άλλο από Safari?
    Η Google δεν ανοίγει το Chrome μέσω των links του περιπτέρου του Play? Δε σε αναγκάζει να ψάχνεις με Google search άμα θες να κάνεις φωνητική αναζήτηση στο Android?
    Γιατί λοιπόν φταίει για όλα η Microsoft?

    Καταλάβετέ το! η πολυφωνία είναι ανταγωνισμός κι ο ανταγωνισμός είναι καλός για τους καταναλωτές!!!

    • Έχεις δίκιο, όμως πως μου κάνει καλό ο συγκεκριμένος ανταγωνισμός, από όποια εταιρεία κι αν έρχεται όταν θέλω ένα browser που δεν συλλέγει δεδομένα για Google, Apple, Microsoft;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).