Ευρώπη: ετοιμάζεται νόμος για φορολόγηση Alphabet και Facebook

Στο στόχαστρο σαν την Alphabet και το : Οι εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με ένα φόρο του 3% επί των ακαθάριστων εσόδων, σύμφωνα με σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσίευσε η Bloomberg.

Προηγούμενα σχέδια πρότειναν μια εισφορά στο εύρος του 2 έως και 6 τοις εκατό, καθώς οι χώρες της ΕΕ διερευνούν νέους τρόπους φορολόγησης μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως την Alphabet και το Facebook.Alphabet

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι εταιρείες τεχνολογίας με παγκόσμια συνολικά έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ (920 εκατομμύρια δολάρια) και τα συνολικά φορολογητέα ετήσια έσοδα από την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στην ΕΕ άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ θα υπόκεινται στη νέα εισφορά.

Η εισφορά θα είναι αυξημένη ανάλογα με τα έσοδα από διαφημίσεις, τα έσοδα από , συνδρομητικές αλλά και τα έσοδα από την πώληση δεδομένων σε τρίτους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει ότι θα συγκεντρώνει 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη νέα φορολογία, σύμφωνα με τα σχέδια των προτάσεων που εξέτασαν οι . Το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να προταθεί στις 21 Μαρτίου, θα χρειαστεί ομόφωνη υποστήριξη και από τα 28 μέλη της ΕΕ για να τεθεί σε ισχύ.

Η εισφορά δεν είναι αρκετά υψηλή, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire νωρίτερα αυτό το μήνα:

«Είναι ένα σημείο εκκίνησης. Προτιμώ ένα νόμο που θα εφαρμοστεί πολύ γρήγορα και όχι ατελείωτες διαπραγματεύσεις.”

Οι χώρες της ΕΕ όπως η Ιρλανδία με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές θα μπορούσαν να καταψηφίσουν το επερχόμενο νομοσχέδιο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι η αγαπημένη χώρα των εταιρειών τεχνολογίας και φυσικά δεν θα ήθελε να το μοιραστεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).