MicroLED: η Apple φέρεται να κατασκευάζει δικές της οθόνες

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει τις δικές της οθόνες (MicroLED) για πρώτη φορά, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Bloomberg. Δοκιμαστικά η Apple φέρεται να έχει κατασκευάσει ένα μικρό αριθμό οθονών του σε μια κοντά στην έδρα της στην Καλιφόρνια.

Η Apple φέρεται να πραγματοποιεί μια σημαντική επένδυση στις οθόνες MicroLED, σύμφωνα με το Bloomberg, μια τεχνολογία ς που υπόσχεται λεπτότερα gadgets με φωτεινότερες και οικονομικότερες οθόνες.MicroLED

Το Bloomberg αναφέρει:

Οι MicroLED οθόνες είναι πολύ πιο δύσκολο να παραχθούν από τις OLED, και η σταμάτησε με το project πριν από ένα χρόνο περίπου. Οι μηχανικοί έχουν σημειώσει πρόοδο και η τεχνολογία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, παρόλο που οι καταναλωτές θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουν λίγα χρόνια ακόμα πριν δουν τα αποτελέσματα στην αγορά.

Η κίνηση να κατασκευάσει τις δικές της οθόνες θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να αποστασιοποιηθεί από προμηθευτές όπως η Samsung, η Sharp, η Display και την Japan Display.

Η μυστική δοκιμών της Apple βρίσκεται στο San Jose, σύμφωνα με το Bloomberg:

Η εγκατάσταση δοκιμών και παρς των οθονών είναι 5759 τετραγωνικών μέτρων, η πρώτη του είδους της για την Apple, και βρίσκεται στην Santa Clara της , 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Apple Park του Cupertino.

Εκεί βρίσκονται περίπου 300 μηχανικοί που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οθόνες MicroLED για την χρήση τους σε μελλοντικά τα.

Η Apple φέρεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο κατασκευής περισσότερων hardware. Μετά την τροποποίηση του σχεδιασμού των SoCs με σύστημα ARM (system-on-a-chip) που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενα iPhone και iPad, από το A6 και μετά η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί πλήρως προσαρμοσμένα chips που σχεδιάστηκαν εσωτερικά. Η Apple φέρεται να σχεδιάζει επίσης και τη δική της GPU.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).