Το Facebook ανακοινώνει νέα εργαλεία για την προστασία σας

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα νέα ενημερωμένα εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Ουσιαστικά η υπηρεσία φέρεται να ενοποίησε μερικές από τις υπάρχουσες σε μια ενιαία οθόνη προσφέροντας πολύ ευκολότερη πρόσβαση στους χρήστες της.

Προηγουμένως, οι ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook ήταν ένα χάος, και αν τις αναζητούσες στο κινητό θα τις έβρισκες σε 20 διαφορετικές οθόνες. Από σήμερα όμως οι χρήστες της εφαρμογής για κινητά θα πρέπει να ανοίξουν μια σελίδα.Facebook

Η εταιρεία φέρεται να έχει κατσει ορισμένες από τις ρυθμίσεις απορρήτου που θεωρεί «ξεπερασμένες».

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι κυκλοφορεί και ένα νέο συντομεύσεων απορρήτου, το οποίο θα περιέχει όλες τις συνήθεις λειτουργίες που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και του λογαριασμού σας.

Από το νέο μενού θα μπορείτε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας και να ελέγξετε τις προτιμήσεις σας για τις .

Σύμφωνα με το Facebook, υπάρχει και ένα νέο εργαλείο που κάνει απλούστερη τη των πληροφοριών σας, ή την διαγραφή του λογαριασμού σας.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές ήρθαν από το Faceboοk μόνο όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. Το γεγονός φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε περισσότερο τα μέλη του κοινωνικού δικτύου, αλλά και μεγάλες εταιρείες που το στήριζαν. Φυσικά οι ζημιές εμφανίστηκαν άμεσα, στο χρηματιστήριο, αλλά και σε μεγάλες συνεργασίες της εταιρείας.

Με τα εργαλεία αυτά, το Faceboοk επιδιώκει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Στόχος της εταιρείας είναι επίσης να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους διαφημιζόμενους αλλά και στους επενδυτές, οι οποίοι όλο και περισσότερο άρχισαν να βλέπουν το Faceboοk σαν μολυσμένο brand name.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Mozilla ανέστειλε κάθε διαφήμιση στο Faceboοk, ενώ η τράπεζα Nordea ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει τις σελίδες της από το Faceboοk.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).