Android η φήμη και το ψέμα με τις πολυπόθητες ενημερώσεις

Σήμερα δημοσιεύθηκε μια διετής μελέτη για τις ασφαλείας του Android. Η έρευνα αποκάλυψε ένα τρομακτικό κενό μεταξύ των patches του λογισμικού και των εταιρειών που κατασκευάζουν συσκευές με Android. Ο κατασκευαστής του τηλεφώνου σας μπορεί να σας έχει πει ψέματα για την ασφάλεια της συσκευής σας. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές αυτό κάνουν.

Μετά από μια εβδομάδα ενασχόλησης με τις ακροάσεις του Mark Zuckerberg στο Κογκρέσο και συνεχείς αναφορές για την ιδιωτικότητα στο Facebook, τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να φαίνονται λιγότερο σημαντικά, αλλά αφορούν το ίδιο θέμα: το θέμα της εμπιστοσύνης. Android

Το Facebook είναι ίσως η λιγότερο αξιόπιστη διαδικτυακή πλατφόρμα αλλά και το Android φαίνεται να είναι κάτι στο ίδιο επίπεδο όταν εξετάζουμε λειτουργικά συστήματα. Χρησιμοποιείται από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και είναι πολύ ευαίσθητο σε ευπάθειες που μπορούν να αποκαλύψουν ευαίσθητες λεπτομέρειες από την ιδιωτική ζωή των χρηστών του.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Android και του iOS της Apple, ήταν πάντα η εμπιστοσύνη. Η Apple σε αντίθεση με την Google, δεν κερδίζει χρήματα παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των χρηστών, και σε αντίθεση με το τεράστιο και ποικίλο οικοσύστημα του Android, υπάρχει μόνο ένα iPhone, το οποίο ενημερώνεται τακτικά. Διαθέτοντας ένα μόνο iPhone, η εταιρεία μπορεί να βάλει προτεραιότητες, αν και η Apple δεν φημίζεται για την αμεσότητά της (όσον αφορά τις ενημερώσεις τουλάχιστον).

Το Android θεωρείται αναξιόπιστο επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό. Παρακάτω θα δούμε μερικά που κάνουν την πλατφόρμα αναξιόπιστη:

Οι νέες εκδόσεις είναι αργές, αν φτάσουν στην συσκευή σας καθόλου. Το Android Oreo έχει κυκλοφορήσει εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε νέα μεγάλη έκδοση. Όμως η LG εξακολουθεί να προετοιμάζεται να διαθέσει το στο LG G6 του 2017.

Οι υποσχέσεις για τις ενημερώσεις των συσκευών Android είναι παραμύθια. Η αγορά που θέλει συνεχώς νέα μεγαλύτερα chips δεν αφήνει τις κατασκευάστριες να υποσχεθούν τακτικές ενημερώσεις, λόγω ασυμβατότητας. Έτσι οι συσκευές μένουν συχνά με την έκδοση Android που αγοράστηκαν, άντε στην καλύτερη περίπτωση να ανέβουν μια έκδοση παραπάνω.

Οι προμηθευτές chip μαζί με τους κατασκευαστές συσκευών και τους προγραμματιστές της Google θα πρέπει να συνεργαστούν περισσότερο, αλλά όπως καταλαβαίνετε τα μέρη είναι πολλά, και το συμφέρον απαιτεί γρηγορότερα , νέες συσκευές, περισσότερες προσθήκες στο hardware.

Η Google είναι προφανώς ενήμερη για την κατάσταση και για πρώτη φορά με το Android One έδωσε διαβεβαιώσεις μεγαλύτερης χρονικά υποστήριξης. Το Android One εγγυάται ενημερώσεις σε νέα χαρακτηριστικά για τουλάχιστον δύο χρόνια και ενημερώσεις ασφαλείας για τουλάχιστον τρία χρόνια. Όπως συμβαίνει όμως με τα περισσότερα Android, το Android One είναι μόνο σε μερικές συσκευές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αρκετά ακριβές.

Κάποιοι κατασκευαστές συσκευών με Android σας παρακολουθούν. Αυτό το πρόβλημα δεν οφείλεται στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα, αλλά εξακολουθεί να χαλάει τη φήμη του Android. Οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android διαθέτουν συνήθως τις συσκευές τους με , και πολλές φορές έχουμε δει να διαθέτουν συσκευές με spyware. Οι συσκευές της Blu αποσύρθηκαν από την Amazon γιατί επέτρεπαν απομακρυσμένες συνδέσεις και κατέγραφαν κρυφά από τον χρήστη, μηνύματα κειμένου του χρήστη και αρχεία κλήσεων. Συσκευές της OnePlus διαβίβαζαν προσωπικά δεδομένα και αναγνωριστικά στην έδρα της εταιρείας χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Η ανάπτυξη hardware για Αndroid είναι χαοτική και αναξιόπιστη. Για πολλούς, ο χαοτικός ρυθμός κυκλοφορίας νέων συσκευών Android είναι και μέρος της γοητείας του. Όμως το μειονέκτημα αυτής της ταχύτητας είναι η έλλειψη ς που δίνεται σε μικρές λεπτομέρειες αλλά και στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Το Note 7 της Samsung είναι το καλύτερο παράδειγμα των άθλιων συνεπειών που μπορούν να προκύψουν από ένα βιαστικό και υπερβολικά φιλόδοξο κύκλο ανάπτυξης του hardware. Να υπενθυμίσουμε τις απανωτές εκρήξεις, ή την απόσυρση της συσκευής;

Εκτός από το ότι ενημερώσεις ακούμε και ενημερώσεις δεν βλέπουμε, εκτός τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα προσωπικά μας δεδομένα, οι κατασκευαστές συσκευών με Αndroid έχουν την τάση να υπερβάλλουν για το τι μπορούν να κάνουν πραγματικά τα τηλέφωνά τους. Δεν συνεργάζονται και παρ ‘όλο που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες συνεχίζουν να τροφοδοτούν την παλιά σταθερή φήμη ενός ανασφαλούς λειτουργικού.

Το πρόβλημα της εμπιστοσύνης με το Αndroid, όπως και το πρόβλημα της εμπιστοσύνης στο Facebook, είναι πραγματικό. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι υπάρχουν και κατασκευαστές συσκευών Android που δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα παραβίασης απορρήτου. Κάθε κανόνας χρειάζεται και εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν.

Πρώτη δημοσίευση TheVerge, οι “σάλτσες” δικές μας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).