Johns Hopkins: Βετεράνος απέκτησε ξανά γεννητικά όργανα

Μετά από 14 ώρες χειρουργικής επέμβασης, ένας βετεράνος των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατάφερε να αποκτήσει και πάλι γεννητικά όργανα. Ήταν η πιο ολοκληρωμένη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο και πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Johns Hopkins στα τέλη Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο. Ο ανώνυμος ασθενής περπατά και θα μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα.Johns Hopkins

Αυτή ήταν η τέταρτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο μέχρι στιγμής, ανέφερε σε μια συνέντευξη Τύπου ο Richard Redett, κλινικός διευθυντής του προγράμματος μεταμόσχευσης γονιδίων του Johns Hopkins.
Αλλά είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν μια τόσο μεγάλη περιοχή του , που συμπεριελάμβανε μια περιοχή της κάτω κοιλιακής χώρας, ολόκληρου του πέους και των όρχεων, από ένα δότη που είχε πεθάνει. Οι γιατροί αναφέρουν ότι θα γνωρίζουν σύντομα αν ο ασθενής μπορεί να ουρήσει, αλλά η ανάκτηση της αίσθησης θα διαρκέσει περισσότερο, ίσως περίπου έξι μήνες.

Τα πόδια του ασθενούς, το πέος, οι όρχεις και η κάτω κοιλιακή χώρα του ουσιαστικά εξαφανίστηκαν από μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τους The .

Τα θύματα τέτοιων είναι συνήθως νέοι – μόλις 24 ετών κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Ίδρυμα Bob Woodruff, και υπάρχουν πολλοί από αυτούς: τουλάχιστον 1.378 άνδρες στις ένοπλες δυνάμεις επέστρεψαν σπίτι με τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα από το 2001 έως και το 2013, αναφέρει με την έκθεση.

Η χειρουργική επέμβαση του Μαρτίου στον παλαίμαχο των ΗΠΑ ξεκίνησε από το 2013. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην μακρά τεχνική προετοιμασία, η οποία περιελάμβανε ανατομές και δοκιμαστικές χειρουργικές επεμβάσεις σε πτώματα. Η αντιστοίχιση του δότη και του λήπτη ήταν επίσης λίγο πιο περίπλοκη από ό, τι για ένα όργανο όπως το νεφρό, σύμφωνα με το δελτίο τύπου: Εκτός από την αντιστοίχιση του τύπου του αίματος των δοτών και των παραληπτών, οι γιατροί ταιριάζουν επίσης την τους και τον τόνο του δέρματος. Και επειδή ο λήπτης είχε σπάνιο αίμα, υπήρχαν λιγότεροι δυνητικοί δότες.

Η ομάδα αποφάσισε νωρίτερα να μην μεταμοσχεύσει τους όρχεις. Ο Damon Cooney, καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, δήλωσε ότι με τους όρχεις, ο αποδέκτης της μεταμόσχευσης θα μπορούσε να έχει αποκτήσει παιδί που θα είχε το DNA του δότη.

“Πιστεύαμε απλώς ότι υπάρχουν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα ηθικής για αυτό το είδος μεταμόσχευσης”, δήλωσε ο Cooney.

Για την χειρουργική επέμβαση χρειάστηκαν 11 χειρουργοί για 14 ώρες, και μέχρι στιγμής, ο ασθενής ανταποκρίνεται πολύ καλά.

“Ένιωσα τελικά πιο φυσιολογικός.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).