Mark Zuckerberg: έρχεται εκκαθάριση ιστορικού στο Facebook

Ο , ανακοίνωσε χθες στην ομιλία του στο F8,  ότι το Facebook θα διαθέσει στους χρήστες του ένα χαρακτηριστικό που θα δίνει ένα επιπλέον μέτρο των δεδομένων τους. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο κοινωνικό φέρεται να ετοιμάζεται να επιτρέπει στους χρήστες του να γνωρίζουν πόσες πληροφορίες μοιράζονται από το ιστορικό τους με εφαρμογές τρίτων.

Η λειτουργία, θα έρθει με την ονομασία “Εκκαθάριση ιστορικού” ή “Clear History,” και όπως αναφέρει το όνομα θα επιτρέπει την διαγραφή του ιστορικού περιήγησής σας στο Facebook, των ιστοτόπων που έχετε επισκεφθεί από το Facebook όπως και όλες τις διαφημίσεις που έχετε κάνει κλικ.Mark Zuckerberg facebook

Η ανακοίνωση έγινε στο συνέδριο F8 (για προγραμματιστές) του Facebook χθες το απόγευμα, και έρχεται σαν απάντηση στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Ο ίδιος ο ανέφερε ότι μάλλον δεν έδωσε κάποια ξεκάθαρη απάντηση στις ερωτήσεις των Γερουσιαστών στο πως οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα μπορούν να ελέγχουν τα δεδομένα τους. Κρίση συνείδησης, ή άλλο ένα μέτρο εντυπωσιασμού; κανείς δεν ξέρει…

Έτσι ανέφερε ότι το επερχόμενο χαρακτηριστικό είναι μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το θέμα:

Μόλις διαθέσουμε την ενημερωμένη έκδοση, θα μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τις εφαρμογές και τους ιστότοπους με τους οποίους έχετε αλληλεπιδράσει και θα μπορείτε να τις διαγράψετε από το λογαριασμό σας. Θα μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αποθήκευση αυτών των πληροφοριών στον λογαριασμό σας.

Φυσικά, το Facebook δεν θα σταματήσει να συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες του, ακόμα κι αν χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη επιλογή. Σύμφωνα με την Erin Egan, επικεφαλή της υπηρεσίας προστασίας της ιδιωτικής ζωής του Facebook:

Θα εξακολουθούμε να παρέχουμε σε εφαρμογές και ιστότοπους συγκεντρωτικά στοιχεία ανάλυσης. Για παράδειγμα, θα μπορούμε να δημιουργήσουμε αναφορές για να γνωρίζει ο προγραμματιστής αν οι εφαρμογές του είναι πιο δημοφιλείς σε άνδρες ή γυναίκες ή σε κάποια συγκεκριμένη ηλικιακή . Αυτό μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να αποθηκεύουμε τις πληροφορίες από το λογαριασμό σας και όπως πάντα δεν θα λέμε στους διαφημιζόμενους ποιοι είστε.

Ο Zuckerberg φέρεται να ανησυχεί πάρα πολύ για το ότι το Facebook θα γίνει λίγο λιγότερο προσωπικό στα μέλη του χωρίς τη χρήση των cookies. Κάτω όμως από αυτές τις συνθήκες, φαίνεται να είναι ένα εμπόδιο που ορισμένοι χρήστες είναι πολύ πρόθυμοι να το δεχτούν.

Ανάμεσα σε αυτά που ανέφερε ο Zuckerberg στην F8, ήταν ότι για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές που έχουν σχεδιάσει για το Facebook, θα χρειαστούν τρία χρόνια περίπου. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην φετινή F8, ο Zuckerberg δεν ασχολήθηκε τόσο πολύ με την super duper τεχνολογιών που έρχονται στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, αλλά με τις αλλαγές που έρχονται στον απόηχο του σκανδάλου της .

Ευχάριστη αλλαγή, αλλά καλύτερα να κρατάμε μικρά καλάθια…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).