Windows 10 April 2018 Update διαγραφή 10GB μετά την εγκατάσταση

Μόλις εγκαταστήσατε το νέο λειτουργικό April 2018 Update, αλλά παρατηρείτε ότι η χωρητικότητα του δίσκου σας έχει μειωθεί αισθητά. Αν ναι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σας μετά την εγκατάσταση φορτώθηκε με 10 GB (περίπου) δεδομένων που δεν χρειάζονται.Windows 10 April 2018 Update
Αν ο υπολογιστής σας διαθέτει ένα μεγάλο σκληρό δίσκο δεν θα είναι και ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς τα δεδομένα θα παραμείνουν αποθηκευμένα για 10 μέρες έως ότου τα Windows τα διαγράψουν αυτόματα. Αν όμως ο δίσκος σας είναι περιορισμένης χωρητικότητας, 10 μέρες είναι πολλές.

Που βρέθηκαν αυτά τα δεδομένα;

Όταν κάνετε σε ένα νέο “build”, τα Windows δημιουργούν ένα φάκελο με όνομα Windows.old που περιέχει όλα τα αρχεία τους συστήματός σας από την “παλιά” εγκατάσταση των Windows. Αυτό σας επιτρέπει να “επιστρέψετε” στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10 αν κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση της νέας έκδοσης.
Ωστόσο, αυτός ο φάκελος περιέχει περισσότερο από 10 GB. Τα Windows θα τον διαγράψουν αυτόματα μετά από 10 μέρες, όπως προαναφέραμε, αλλά μπορείτε να τα διαγράψετε άμεσα αν δεν θέλετε να περιμένετε.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να διαγράψετε τα συγκεκριμένα αρχεία μόνο εάν ο υπολογιστής σας φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τη νέα έκδοση των Windows 10, δεν θα μπορείτε να “επιστρέψετε” στην προηγούμενη έκδοση.

Πώς να διαγράψετε τον φάκελο Windows.old:

Αν μετά από μερικές ημέρες όλα λειτουργούν σωστά, μπορείτε να διαγράψετε τα παλιά αρχεία. Ο φάκελος Windows.old επειδή περιέχει αρχεία του παλιού σας συστήματος δεν μπορεί να διαγραφεί με το χέρι.
Με την του Windows 10 April 2018 Update, μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο “Ελεύθερος χώρος” στις Ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις – Σύστημα – Αποθήκευση – Ελεύθερος χώρος

Τσεκάρετε την επιλογή “Προηγούμενη εγκατάσταση εγκατάστασης των Windows” στη λίστα. Θα δείτε το μέγεθος που καταλαμβάνει στον δίσκο σας. Εάν δεν εμφανίζεται αυτή η επιλογή στη λίστα, τότε έχετε διαγράψει ήδη τα αρχεία, ή τα Windows 10 τα διέγραψαν πριν από σας.

Επιλέξτε και άλλους τύπους δεδομένων που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στο διαγραφή αρχείων.

Σχετικά:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).