Firefox 60: απενεργοποίηση του sponsored content

Ο ήταν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα ένα πρόγραμμα περιήγησης που πρόσεχε πάρα πολύ την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Ενώ ο δημοφιλής browser Chrome της Google συλλέγει κάθε είδους πληροφορίες από την περιήγησή σας για να σερβίρει συναφείς , ο Firefox δεν το έκανε ποτέ.

Όμως με την τελευταία έκδοση Firefox 60, θα αρχίσετε να βλέπετε “διαφημιστικές ιστορίες” στη “Νέα καρτέλα”.

Στο παρελθόν έχουμε αναφέρει ότι εμείς είμαστε το προϊόν. Το ίδρυμα Mozilla δεν θα μπορούσε να λείψει από το πάρτι.
Γιατί είναι πρόβλημα; Η κίνηση του ιδρύματος ίσως απογοητεύσει αρκετούς χρήστες που επιλέγουν τον Firefox για την καθημερινή τους περιήγηση. Φυσικά ο Mozilla προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι αναφέροντας ότι τα αναλυτικά στοιχεία δεν θα πωλούνται σε διαφημιστικές εταιρείες.
Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ίδρυμα Mozilla δεν θεωρεί ότι θα προβάλει διαφημίσεις αλλά sponsored content, ή θα δέχεται χορηγίες για προβολή περιεχομένου… Ναι είναι η θετική αναπλαισίωση του όρου διαφήμιση (ad) που ακούγεται πολύ άσχημα στο marketing.

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο Nate Weiner, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pocket. Η Mozilla εξαγόρασε την εταιρεία του, στις αρχές του περασμένου έτους.

Ο Firefox εισήγαγε το “προτεινόμενο περιεχόμενο” το 2015.  Η λειτουργία το ιστορικό περιήγησής σας για να υποδείξει sponsored content που μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον.  Από τότε που το ίδρυμα Mozilla αγόρασε το Pocket Service read-it-later το 2017, η υπηρεσία ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα περιήγησης.

Ωστόσο, στον Firefox 60, η λειτουργία του Pocket επεκτείνει το  “προτεινόμενο περιεχόμενο” συμπεριλαμβάνοντας και “περιεχόμενο που διαφημίζεται” (sponsored content). Αν δεν σαν ενδιαφέρει λοιπόν το νέο χαρακτηριστικό, παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Ανοίξτε μια νέα καρτέλα στον Firefox και κάντε στο Gear (γραναζάκι) που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Στην περιοχή Recommended by Pocket, κάντε uncheck στο Show Sponsored Stories.Firefox

Αν δεν βλέπετε την ρύθμιση, δεν έχετε αναβαθμίσει σε Firefox 60, ή αν είστε σε Linux έχετε ήδη απενεργοποιήσει την συλλογή δεδομένων από τις ρυθμίσεις του browser σας.

Γιατί το ίδρυμα Mozilla εμφανίζει διαφημίσεις;

Για μεγαλύτερα κέρδη φυσικά… Η εταιρεία έχει διατυπώσει με σαφήνεια το σκεπτικό αυτής της αλλαγής. Μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη δημοσίευση για πλήρεις λεπτομέρειες. Θα διαπιστώσετε ότι η εταιρεία υπόσχεται ότι δεν θα αποστέλλει δεδομένα των χρηστών σε άλλες διαφημιστικές εταιρείες και δεν θα τα συλλέγει σε διακομιστές της εταιρείας.

Στο Mozilla, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα προσωπικά σας δεδομένα. Η σελίδα Activity Stream δεν θα συλλέγει δεδομένα που θα μπορούσαν βοηθήσουν στη προσωπική σας ταυτοποίηση. Δεν θα μεταδίδουμε που περιηγείστε, τις αναζητήσεις που πραγματοποιείτε ή τις ιδιωτικές σας ρυθμίσεις. Το Activity Stream δεν θα αποστέλλει cookies και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία ransport Layer Security για την ασφαλή μετάδοση των δεδομένων στους διακομιστές της Mozilla.

Το ίδρυμα αναφέρει ότι τα δεδομένα που συλλέγονται θα διατηρούνται στους διακομιστές τους με ασφάλεια για 30 ημέρες σε ανώνυμη και συγκεντρωτική μορφή. Στη συνέχεια, θα διαγράφονται οριστικά…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).