BitTorrent Inc: μετονομάστηκε σε Rainberry Inc από το 2017!

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand names στο χώρο της τεχνολογίας φαίνεται να αποποιείται την ταυτότητά του. Η είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τεχνολογικά brand names, και έτσι προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η BitTorrent Inc. άλλαξε το όνομά της σε Rainberry.

Σύμφωνα με την , ήταν αυστηρά μια “εταιρική απόφαση”, αλλά δεν έδωσε κάποιο άλλο κίνητρο για την πραγματοποίηση μιας αλλαγής τέτοιου μεγέθους.

BitTorrent IncΗ εταιρεία ιδρύθηκε από τον εφευρέτη του BitTorrent Bram Cohen. Από τότε η BitTorrent Inc. έγινε ευρέως γνωστή από το δημοφιλές client uTorrent. Σε αντίθεση μάλιστα με τις περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με τον διαμοιρασμό αρχείων, η BitTorrent Inc. ήταν πολύ καλά χρηματοδοτούμενη από την αρχή. Η εταιρεία Accel ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές, μαζί με το Facebook και την .

(Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε στο υπερβολικό φόρτωμα του uTorrent με διαφημίσεις).

Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία, η BitTorrent Inc. δεν έδειξε να μπορεί να κερδίσει όσα ευελπιστούσε ο ιδιοκτήτης της. Η εταιρεία κατά καιρούς διέθετε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, άλλαζε επιχειρηματικά μοντέλα, αλλά τίποτα από αυτά δεν είχε την επιτυχία που είχε με το uTorrent.

Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, καθώς καταστράφηκε σχεδόν λόγω αμφισβητήσιμων πρακτικών διαχείρισης, σύμφωνα με τον Cohen. Ωστόσο, τώρα υπό νέα ηγεσία τα πράγματα φέρεται να έχουν βελτιωθεί. Η εταιρεία δεσμεύθηκε να επαναπροσδιορίσει τις προσπάθειές της σε ό, τι έχει αποδειχτεί ότι δουλεύει, δηλαδή το uTorrent. Με μια νέα έκδοση browser-based της εφαρμογής που κυκλοφόρησε πρόσφατα η εταιρεία δείχνει ότι έχει αντικείμενο να ασχοληθεί.

Όμως η BitTorrent Inc. δεν σταμάτησε εκεί, αφού απέκτησε νέο όνομα. Αν και δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, η εταιρεία που ήταν γνωστή ως BitTorrent Inc. μετατράπηκε σε Rainberry Inc.

“Το Rainberry Inc είναι το επίσημο όνομα της εταιρείας. και αλλάχτηκε περίπου στις αρχές του 2017 “, ανέφερε ο επικεφαλής προϊόντων της Rainberry, Jordy Berson, στο TorrentFreak. Ανέφερε δε ότι πρόκειται για μια καθαρά εταιρική απόφαση και ότι κανένα από τα υπάρχοντα εμπορικά σήματα προϊόντων δεν θα αλλάξει.

Ο καλύτερος τρόπος να το σκεφτεί κανείς είναι το παράδειγμα της Alphabet Inc. που είναι το επίσημο όνομα της εταιρείας που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν σαν Google.

Με αυτή τη λογική η αλλαγή του ονόματος δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά σε αυτή την περίπτωση παραμένει μυστήριο το κίνητρο. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για την αλλαγή ενός εμπορικού σήματος που αναγνωρίζουν εκατομμύρια άνθρωποι. Να αναφέρουμε επίσης ότι η αλλαγή δεν πήρε καθόλου δημοσιότητα αν και σύμφωνα με την δήλωση του Jordy Berson έχει πραγματοποιηθεί από το 2017.

Η Rainberry δεν έχει ακόμα κάποια εταιρική ιστοσελίδα και δεν αναφέρεται στις επίσημες ιστοσελίδες BitTorrent.com και uTorrent.com. Επιπλέον, όλοι οι υπάλληλοι της Rainberry εξακολουθούν να δηλώνουν σαν εργοδότη τους την BitTorrent Inc, ενώ η Rainberry δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη στο Linkedin.

____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).