OpenSSH έφτασε τελικά και στα Windows 10 με το April 2018 Update

OpenSSH στα : Τα Windows 10 έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε μια πολύ χρήσιμη sysadmin Unix/Linux. Το λειτουργικό της Microsoft, ενσωμάτωσε αρχικά το Subsystem for Linux από την έκδοση Windows 10 Fall Creators Update, και στην τελευταία ενημερωμένη έκδοση Update, η εταιρεία πρόσθεσε ένα εγγενές Shell (SSH) στα Windows.OpenSSH

Χρειάστηκε πολύς χρόνος, καθώς η Microsoft άρχισε να εργάζεται για τη μεταφορά του OpenSSH στο PowerShell από το λόγω της ζήτησης των χρηστών.

Τελικά όμως δεν θα χρειάζεστε πλέον SSH clients τρίτψν κατασκευαστών, όπως το Putty, για να συνδεθείτε με ένα σύστημα που διαθέτει διακομιστή SSH. Το ΟpenSSH είναι μια βοηθητικών προγραμμάτων client/server, και παρέχει στους προγραμματιστές και τους διαχειριστές συστημάτων τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ασφαλή απομακρυσμένη σύνδεση, απομακρυσμένη μεταφορά αρχείων και δημόσιων και ιδιωτικών κλειδιών με οποιοδήποτε σύστημα με διακομιστή OpenSSH.

Το OpenSSH χρησιμοποιείται συνήθως σε διακομιστές BSD, Linux, MacOS και Unix, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε πλατφόρμα (ακόμα και στα Windows 10) με διακομιστή SSH.
Η Microsoft φέρεται να διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του OpenSSH, OpenSSH 7.7, σαν προ στο Windows 10 April 2018 Update. Ο διακομιστής OpenSSH είναι επίσης διαθέσιμος, αλλά πρέπει να τον εγκαταστήσετε.

Για πλήρεις οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του OpenSSH. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να συνδεθείτε με έναν απομακρυσμένο διακομιστή είναι με την παρακάτω εντολή:

ssh [user]@[host]:[port]

ή ssh giorgos@iguru.gr:22

Αν είναι η πρώτη σας σύνδεση με τον συγκεκριμένο διακομιστή SSH, θα εμφανιστεί το key fingerprint του κεντρικού υπολογιστή και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να συνδεθείτε. Εάν απαντήσετε ναι, το κλειδί του κεντρικού υπολογιστή θα αποθηκευτεί στο κρυφό αρχείο %UserProfile%\.ssh\known_hosts και έτσι όταν θα συνδεθείτε την επόμενη φορά, δεν θα σας ζητηθεί ξανά.

Στη συνέχεια, πρέπει να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης. Αμέσως μετά εφόσον όλα τα στοιχεία που δσατε είναι σωστά, θα συνδεθείτε με τον απομακρυσμένο διακομιστή για να προγραμματίσετε ή να εκτελέσετε εργαλεία διαχείρισης συστήματος.

Όταν τελειώσετε, πληκτρολογήστε “exit” για να κλείσετε την σύνδεση.

__________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).