Γνωριμία με το Waterfox 56.2.0

Ο Waterfox αποτελεί μία εφαρμογή του προγραμματιστή Alex Kontos και αισίως έφτασε στην έκδοση 56.2.0 στις 16 Μαϊου 2018. Η νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον κώδικα του Firefox και περιλαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας, βελτιώσεις απόδοσης και ορισμένες άλλες αλλαγές.

Η νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Waterfox είναι διαθέσιμη μέσω του συστήματος ς ενημέρωσης του ίδιου του προγράμματος περιήγησης, αλλά και ως αυτόνομη λήψη στον επίσημο ιστότοπο και είναι φυσικά δωρεάν και ανοικτού κώδικα. Υποστηρίζει αρχικά μόνο την Αγγλική , όμως μπορείτε να προσθέσετε την Ελληνική γλώσσα του Firefox, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το Waterfox 56.2.0 περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που κυκλοφόρησε η εταιρεία Mozilla για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Firefox. Περιλαμβάνει ενημερώσεις που παρατίθενται στο MFSA 2018-10 και στο MFSA 2018-11. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο συμβουλών ασφαλείας της Mozilla για πληροφορίες σχετικά με τις επιμέρους ενημερώσεις κώδικα.

Η νέα έκδοση του Waterfox περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αλλαγών. οι χρήστες που έχουν ρυθμίσει την επιλογή .resistFingerprinting ως “true” θα παρατηρήσουν ότι το Waterfox μεταμφιέζεται ως Firefox 60, ενώ αν έχει οριστεί ως “false” τότε μοιάζει σαν το Firefox 56.

Επίσης όσοι χρήστες είχαν παρατηρήσει υψηλή χρήση της CPU στο Waterfox θα πρέπει να δουν βελτίωση. Ο Alex Kontos (προφανώς Ελληνικής καταγωγής) σημειώνει ότι το ζήτημα της “υψηλής χρήσης της CPU” ανήκει στο παρελθόν.

Το Waterfox 56.2.0 περιλαμβάνει επίσης το Stylo αλλά είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. Ο Kontos σχεδιάζει να προσθέσει στο Waterfox τα API WebExtensions του Firefox 57 και να ενσωματώσει τον κλασικό κατάλογο προσθέτων στο about:addons

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).