Το Avast Antivirus κατηγορείται για την κατάρρευση των Windows 10 April 2018 Update

Το πρόγραμμα Avast antivirus κατηγορείται από μερίδα χρηστών για τις καταρρεύσεις και τις οθόνες κατά την τελευταία μεγάλη Windows 10 Απριλίου 2018 Update.

Μία σχετική και εις βάθος περιγραφή του προβλήματος αναρτήθηκε στο reddit και αναφέρει εν ολίγοις ότι τα περισσότερα συστήματα που έχουν τα ίδια δυσάρεστα συμπτώματα κατά την αναβάθμιση των Windows 10 Απριλίου 2018 Update, είχαν εγκατεστημένο το πρόγραμμα Avast antivirus.

Αυτό θα μπορούσε ίσως να είναι η απόδειξη ότι πιθανά μια πρόσφατη ενημέρωση του Avast θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει στην συμβατότητα του με τα Windows 10 Απριλίου 2018 Update, προκαλώντας λάθη στο λειτουργικό σύστημα, τα οποία οι χρήστες μπορούν να επιλύσουν μόνο με την πλήρη επαν των Windows.

Τα συστήματα που εκτελούν το Avast antivirus εμφανίζουν τρεις επιλογές εκκίνησης μετά την αναβάθμιση τους στα Windows 10 Απριλίου 2018 Update. Τα Windows Rollback και Windows 10 on Volume εμφανίζονται δύο φορές. Ενώ η πρώτη επιλογή ενεργοποιεί μια επανεκκίνηση, οι άλλες δύο προσπαθούν να ολοκληρώσουν την εκκίνηση, για να καταλήξουν σε μια κενή, μαύρη εργασίας χωρίς εικονίδια και ένα μήνυμα σφάλματος φόρτωσης στην επιφάνεια εργασίας.

Ο του Reddit με το ψευδώνυμο gcdrm, λέει ότι εργάζεται σε ένα μικρό κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, και αποκαλύπτει ότι πολλά συστήματα αναβαθμισμένα στις 20 και 21 Μαΐου παρουσίασαν τα ίδια προβλήματα.

“Μέχρι στιγμής, η μόνη λύση που βρήκαμε είναι η επανεγκατάσταση των Windows”, ανέφεραν. “Φαίνεται ότι όλοι που έχουν πέσει θύματα αυτού του προβλήματος έχουν χρησιμοποιήσει το Avast Antivirus. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα συνέβη μόνο σε συστήματα που επιχείρησαν την αναβάθμιση 1803 τις τελευταίες δύο ημέρες. Αυτό συνεπάγεται ότι μια πολύ πρόσφατη ενημέρωση της Avast παρεμποδίζει τη διαδικασία αναβάθμισης. Φαίνεται να είναι καταστραμμένα τα δικαιώματα ανάγνωσης/εγγραφής.”

Ενώ ούτε η Microsoft ούτε η Avast αναγνώρισαν το ζήτημα, οι χρήστες στο Reddit συνιστούν στους χρήστες στους οποίους προσφέρεται η αναβάθμιση των Windows 10 Απριλίου 2018 Update να απεγκαταστήσουν το Avast antivirus πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία. Δεν απαιτείται καμία για τους χρήστες που έχουν ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς την αναβάθμιση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Για σας δεν νομίζω να φταίει το Avast διότι εγώ έχω total bitdefender και έκανα κατάργηση και επανεγκατάσταση τώρα αν φταίνε και οι δύο δεν το ξέρω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).