Amazon: συσκευές της αποστέλλουν ιδιωτικές συνομιλίες σε τρίτους

Ένα ζευγάρι από το Portland είχε πρόσφατα μια δυσάρεστη έκπληξη που τους ανάγκασε να έρθουν σε επαφή με την υποστήριξη πελατών της Amazon, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Ένα smart speaker της ς φέρεται να κατέγραψε μια ιδιωτική συνομιλία του ζευγαριού και την απέστειλε σε ένα άτομο από τη λίστα επαφών τους.
Μέσα στην ατυχία τους, ήταν και τυχεροί, καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή μιλούσαν για τα πατώματα του σπιτιού τους.Amazon

Το θρίλερ δεν σταμάτησε εκεί: Αργότερα ένας από τους υπαλλήλους του συζύγου, τηλεφώνησε για να πει ότι μόλις έλαβε ένα περίεργο ηχητικό μήνυμα. Μια καταγραφή μιας συζήτησης μεταξύ του ζευγαριού.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση από το KIRO7, η Danielle, η οποία ζήτησε να να μην αποκαλυφθεί το επώνυμό της, δήλωσε ότι δεν το πίστευε στην αρχή. Όμως όταν ο παραλήπτης της έστειλε τις ηχογραφήσεις, τότε “ένιωσε εισβολή.”

Όμως γίνεται χειρότερο: Το προσωπικό υποστήριξης της Amazon δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό. Η Danielle ισχυρίζεται ότι οι τεχνικοί της είπαν ότι εξέτασαν τα πάντα, αλλά δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τι συνέβη. Έτσι δεν της δόθηκε καμία εξήγηση.

Η Amazon φέρεται να επιβεβαίωσε το συμβάν με το KIRO7, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει δώσει ακόμα καμία εξήγηση που να ευσταθεί.

Εδώ να αναφέρουμε ότι την απόφαση της Amazon να συμμετάσχει σε κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης, καλό θα ήταν να ανησυχούμε περισσότερο για τις περισσότερες από 40 που κατάφερε να βάλει η εταιρεία στα σπίτια των καταναλωτών.

________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).