GNOME Foundation: Δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Μεγάλη μέρα για τους προγραμματιστής του GNOME, καθώς κάποιος δεσμεύτηκε να χαρίσει 1.000.000 δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια στο μη κερδοσκοπικό GNOME , την κινητήρια δύναμη πίσω από πολύ γνωστό desktop environment.

Η δωρεά θα γίνει από κάποιον που δεν επιθυμεί την δημοσιότητα, και το GNOME Foundation θα λάβει τα χρήματα τα επόμενα δύο χρόνια. Η ομάδα ανάπτυξης του GNOME δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να προσλάβει περισσότερους προγραμματιστές που θα βελτιώσουν το Desktop Environment. GNOME Foundation

“Αυτή η συγκεκριμένη δωρεά θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε ευρύτερα το GNOME project και να αντιμετωπίσουμε τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού”, δήλωσε ο Neil McGovern, Executive Director του GNOME Foundation.

Ο McGovern δήλωσε ότι αν και το GNOME Foundation κατάφερε να μείνει ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών, δεν κατάφερε να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα όσο ήλπιζε. Χάρη όμως σε αυτή την ανώνυμη δωρεά, θα είναι σε θέση να επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την υπόσχεση να γίνουν βρεθούν στην ηγετική θέση του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού.

Το GNOME Foundation υποστηρίζεται ήδη από πολλά μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε τα παρακάτω: Red Hat, Canonical, Google, Free Software Foundation, Debian, SUSE, The Foundation, Sugar Labs, Endless Computers, Private Internet Access, και System76. Όλες οι παραπάνω εταιρείες είναι μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του GNOME.

Τις προσεχείς εβδομάδες, το GNOME Foundation θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη δωρεά μαζί με περισσότερες πληροφορίες για το πώς σχεδιάζουν να επενδύσουν το 1.000.000 δολάρια. Ωστόσο, οι δωρεές δεν σταματούν εδώ, καθώς το project ελπίζει να δει μεγαλύτερες δωρεές τα επόμενα χρόνια.

Το GNOME αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα desktop environment μεταξύ των χρηστών του Linux. Η Canonical υιοθέτησε πρόσφατα το GNOME σαν την επιφάνεια εργασίας του Ubuntu, και η Purism σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια παραλλαγή του GNOME σαν την προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας στο επερχόμενο smartphone Librem 5 Linux.

_____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).