Facebook : στην τέταρτη θέση στις προτιμήσεις εφήβων

Το Facebook φέρεται να χάνει έδαφος μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ στις ηλικίες 13-17 ετών. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η , τα κοινωνικά δίκτυα , Instagram και YouTube είναι πλέον πιο δημοφιλή από το Facebook, ένα κοινωνικό δίκτυο με περισσότερους από δύο δισ μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Pew Research:Facebook

Μεταξύ των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 85% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το YouTube, ένα 72% το Instagram, το 69% πάει στο Snapchat ενώ μόνο το 51% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το Faceboοk.

Παρόλο που η εφαρμογή Faceboοk έμεινε έξω από τις τρεις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των εφήβων, να υπενθυμίσουμε ότι η Facebook Inc. είναι η μητρική εταιρεία της Instagram.

Μόνο το 10% των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το Facebook περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή κοινωνικών δικτύων.

Οι αριθμοί που δημοσιεύτηκαν σήμερα είναι εντελώς διαφορετικοί (πολύ πιο υψηλοί) από αυτούς που δημοσίευσε η Pew στη προηγούμενη δημοσκόπηση. Το 2015, το Faceboοk ήταν ακόμα το πιο δημοφιλές μεταξύ των εφήβων, συγκεντρώνοντας το 71% στις ηλικίες από 13 έως 17, ένα ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Τότε, τα κοινωνικά δίκτυα Faceboοk,  Instagram, Snapchat και Twitter ήταν οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές μεταξύ των εφήβων (το 2015).

Από τότε όμως φαίνεται έχει αλλάξει το ποσοστό υιοθέτησης χρήσης smartpohne από τους έφηβους, αφού σήμερα το 95% αναφέρουν ότι διαθέτουν smartphone, σε σύγκριση με ένα 75% που διέθεταν το 2015.

Το αρκετά ανησυχητικό το αφήσαμε για το τέλος:
Ο χρόνος που αφιερώνουν οι χρήστες στα ψηφιακά μέσα ανά ημέρα αυξήθηκε από 2,7 ώρες που ήταν το 2008 στις 5,9 ώρες το 2017.

__________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.