VirusTotal Monitor η νέα υπηρεσία ασφαλείας της Google

Η Google ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία της : το VirusTotal Monitor. Η νέα υπηρεσία δεν είναι δωρεάν, και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους πελάτες της εταιρείας ημερήσιες αναφορές για τα αρχεία που έχουν φορτωθεί στην υπηρεσία.

Ένας από τους βασικούς στόχους του VirusTotal Monitor είναι ο μετριασμός των ψευδών θετικών. “Συναγερμούς” ψευδών θετικών ή false positives, ονομάζουμε την εσφαλμένη ανίχνευση κακόβουλου κώδικα σε αρχεία. Τα false positives είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για λογισμικού ασφάλειας αλλά και για τελικούς χρήστες.VirusTotal Monitor

Το λογισμικό κινδυνεύει να μην εγκατασταθεί καν στους υπολογιστές των χρηστών σε περίπτωση που εμφανιστούν false positives και οι εταιρείες ανάπτυξης χάνουν πελάτες αλλά και την αξιοπιστία τους.
Με λίγα λόγια, τα ψευδώς θετικά μηνύματα-προειδοποιήσεις επηρεάζουν αρνητικά όλους όσους εμπλέκονται. Η Google λοιπόν προσπαθεί να περιορίσει τα ψευδή θετικά από το 2015 με το project Trusted Source.

Το VirusTotal Monitor είναι άλλη μια προσπάθεια αντιμετώπισης του ίδιου προβλήματος. Βασικά, αυτό που κάνει η Google με τη νέα υπηρεσία, είναι ότι προσφέρει monitoring (επί πληρωμή) στα αρχεία που ανεβαίνουν στην VirusTotal, για επιπλέον έλεγχο. Έτσι οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού μπορούν να ελέγχουν τις βιβλιοθήκες των εφαρμογών τους μέσω της VirusTotal αυτόματα και σε τακτική βάση.

Η VirusTotal δημιουργεί αναφορές και ειδοποιεί τις εταιρείες εάν κάποιες από τις μηχανές σάρωσης που διαθέτει ανιχνεύσουν κακόβουλα προτα, δυνητικά ανεπιθύμητα λογισμικά ή κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Έτσι οι εταιρείες και οι προγραμματιστές μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και να επιλύσουν σοβαρά ή μη σοβαρά θέματα πριν φτάσουν στον τελικό χρήστη.

Η λέξη-κλειδί που περιγράφει το κύριο πλεονέκτημα του VirusTotal Monitor είναι η αυτοματοποίηση. Τα αρχεία σαρώνονται αυτόματα και οι προγραμματιστές και οι εταιρείες ενημερώνονται αυτόματα για κάθε ανίχνευση.

Μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες από το παρακάτω link:
http://blog.virustotal.com/2018/06/vtmonitor-to-mitigate-false-positives.html
_______________________________________

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).