Manjaro XFCE v18.0 Beta 3 νέο γρήγορο και εντυπωσιακό

Manjaro XFCE v18.0 Beta 3: Η διανομή Manjaro βασίζεται στο Arch Linux και ο στόχος της είναι να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τους αρχάριους χρήστες του Linux.

Η εγκατάσταση του Manjaro είναι απλή και μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικές εφαρμογές με γραφικό περιβάλλον αλλά και παραδοσιακά μέσα από το τερματικό.Manjaro XFCE v18

Η διανομή είναι πολύ γρήγορη και τα μενού της αποκρίνονται άμεσα, αλλά το πραγματικά ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το ότι είναι κυλιόμενη (rolling release) και πάντα με “φρέσκο” . Όλο το σύστημα αναβαθμίζεται με μια μόνο εντολή και φέρνει αρκετά από τα νεώτερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν διαθέσιμα, όπως νέα filesystems (Ext2/3/4, Reiser, XFS, JFS), LVM2/EVMS, Raid , υποστήριξη udev, initcpio, και πολλά άλλα.

H διανομή για όσους δεν γνωρίζουν μπορεί να πραγματοποιεί εγκαταστάσεις λογισμικού άμεσα από τα αποθετήρια του Arch. Η λειτουργία στοχεύει στη διανομή προγραμμάτων που δεν τροποποιήθηκαν από προγραμματιστές (vanilla εκδόσεις), αλλά και για πακέτα που έχουν τροποποιηθεί από την κοινότητα του Arch.

Χθες λοιπόν η του Manjaro κυκλοφόρησε την τρίτη beta έκδοση του Manjaro XFCE v18.0.

Εγκατέστησα τη νέα έκδοση και μέχρι σήμερα δεν έχω ανακαλύψει κάτι που δεν πάει καλά, αν και την “πείραξα” πάρα πολύ για να “έρθει” κοντά στις προτιμήσεις μου. Για παράδειγμα δεν χρησιμοποιώ το XFCE DE, αλλά το τελευταίο KDE Plasma.

Παρόλα αυτά η διανομή λειτουργεί άψογα. Βρήκε και εγκατέστησε αυτόματα τα drivers για τις ασύρματες , και ο default Kernel είναι στην έκδοση linux 4.16.17.  Οι επιλογές που δίνει όμως η εφαρμογή Manjaro Settings για αναβάθμιση Kernel, φτάνουν μέχρι την έκδοση 4.18 RC1.

Τι φέρνει η νέα beta:

  • ενημερωμένα adapta-maia-themes με νέο customized Manjaro-style whiskermenu
  • το τελευταίο Pamac
  • βελτιωμένη εγκατάσταση με το Calamares
  • ενημερώσεις σχεδόν σε όλα τα XFCE packages

Η διανομή της ταχύτητας ανταπόκρισης σε κάθε click σας, φέρνει και νέα γραφικά που θα σας ενθουσιάσουν. Η beta 3 φαίνεται να είναι ήδη κοντά στην final έκδοση της 18, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά σφάλματα.

Εδώ να αναφέρω ότι εγκατέστησα τη νέα έκδοση στον καθημερινό μου υπολογιστή, και όχι σε κάποιον που χρησιμοποιώ για δοκιμές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Αν εγκαταστήσω την beta, όταν βγει η final έκδοση θα χρειαστεί να κάνω πάλι εγκατάσταση ώστε να έχω την stable?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).