Ανακοίνωση της EETT για την διάθεση domains με κατάληξη .ελ

Στις 10 Ιουλίου 2018, στις 11:00 ώρα Ελλάδος, θα ξεκινήσει η του Μητρώου Ονομάτων Χώρου (domains) με κατάληξη .ελ.

Η καταχώρηση ενός ονόματος χώρου με κατάληξη .ελ θα είναι δυνατή για κάθε ενδιαφερόμενο, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ, εφόσον το ζητούμενο χώρου .ελ δεν είναι ίδιο ή ομόγραφο με ήδη εκχωρημένο όνομα χώρου με κατάληξη .gr.domains

Πιο συγκεκριμένα, για την προστασία των φορέων ήδη εκχωρημένων ονομάτων χώρου (domains) με κατάληξη .gr που επιθυμούν να καταχωρήσουν τα αντίστοιχα ονόματα χώρου με κατάληξη .ελ, θα υπάρξει ένα διάστημα τριών (3) μηνών από την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ κατά το οποίο θα ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί:

– Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ το μεταβλητό πεδίο των οποίων είναι ίδιο ακριβώς ή ομόγραφο με το μεταβλητό πεδίο ήδη εκχωρημένων Ονομάτων Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr εκχωρούνται μόνο στον Καταχωρούμενο/Φορέα του αντίστοιχου Ονόματος Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr.

Ονόματα Χώρου (domains) με κατάληξη .ελ το μεταβλητό πεδίο των οποίων είναι ίδιο ακριβώς ή ομόγραφο με το μεταβλητό πεδίο ήδη εκχωρημένων Ονομάτων Χώρου τρίτου επιπέδου με κατάληξη .gr όπου το δεύτερο επίπεδο είναι μη μεταβλητό και εφόσον δεν υπάρχει εκχωρημένο όνομα χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr με το ίδιο ακριβώς ή ομόγραφο μεταβλητό πεδίο, εκχωρούνται στον Καταχωρούμενο/Φορέα του αντίστοιχου Ονόματος Χώρου τρίτου επιπέδου με κατάληξη .gr που υποβάλει πρώτος δήλωση καταχώρησης.

– Στην περίπτωση που υπάρχουν εκχωρημένα ομόγραφα Ονόματα Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr σε διαφορετικούς Φορείς, τότε τα αντίστοιχα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ δεν εκχωρούνται.

Μετά το πέρας του τριμήνου και συγκεκριμένα στις 10-10-2018 και ώρα 11:00 παύουν να ισχύουν οι παραπάνω περιορισμοί και κάθε όνομα χώρου με κατάληξη .ελ θα είναι διαθέσιμο προς καταχώρηση για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταχώρηση ονομάτων χώρου με κατάληξη .ελ περιγράφονται στον Κανονισμό Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr ή .ελ.

Terms and Conditions:
https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT_EN/Electronic_Communications/DomainNames/AP843-002.pdf

Σημείωση :

Σοβαρά δεν μπορούμε να βρούμε κάποιο λόγο για την διάθεση των νέων domains, ίσως από το οικονομικό κέρδος που θα αποκομίσουν οι πάροχοι domain. Το .ελ απευθύνεται κατά κύριο λόγο στην Ελληνική αγορά, καθώς σε άλλες χώρες τα πληκτρολόγια δεν θα επιτρέπουν την εγγραφή της νέας κατάληξης.

Το σκεπτικό ίσως πίσω από αυτή την κυκλοφορία της νέας κατάληξης, είναι ο εξαναγκασμός όλων των κατόχων ονομάτων με κατάληξη .gr, να αποκτήσουν το αντίστοιχο όνομα σε .ελ….

___________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Ποιος είναι ο τρομερός εγκέφαλος που σκέφτηκε κάτι τέτοιο : Να καταφέρει να απομονώσει την Ελλάδα από τον υπόλοιπο κόσμο ή τον ανάποδο !!! ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).