Windows 10 delta updates η Microsoft σταματάει την διάθεση

Την Τετάρτη που μας πέρασε ο Mike Benson της Microsoft αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα σταματήσει την διάθεση των delta από τον Φεβρουάριο του 2019 και θα διαθέτει αποκλειστικά τα Express Updates.

Η Microsoft κυκλοφορεί τις αθροιστικές ενημερώσεις στα για να “μειώσει τον κατακερματισμό των οικοσυστημάτων” και για να “διευκολύνει τους διαχειριστές συστημάτων αλλά και τους τελικούς χρήστες να είναι ενημερωμένοι και ασφαλείς”.

Οι αθροιστικές ενημερώσεις όμως έφεραν πάρα πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι ότι από διαχειριστές μέχρι τελικούς χρήστες, κανείς δεν γνωρίζει αν εγκατασταθεί η ενημερωμένη έκδοση ή όχι. Και αν εγκατασταθεί θα παρουσιάσει άλλα προβλήματα στον υπολογιστή;

Η Microsoft όμως αναφέρει άλλο ένα σημαντικό ζήτημα: το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος των ενημερώσεων. Ο Benson αναφέρει ότι οι αθροιστικές ενημερώσεις ξεκίνησαν από 100 έως 200 Megabytes αλλά σήμερα το μέγεθός τους φτάνει μέχρι το 1-1,2 Gigabytes.

Έτσι η εταιρεία το 2017 ανακοίνωσε ότι μείωσε το μέγεθος των Ενημερώσεων των Windows χρησιμοποιώντας διαφορετικά πακέτα.

Η Microsoft σχεδίασε και αναπτύσσει τρεις διαφορετικούς τύπους ενημερώσεων:

    • Οι πλήρεις ενημερώσεις (Full updates) που συμπεριλαμβάνουν όλα τα στοιχεία και τα που έχουν αλλαχθεί ή έχουν προστεθεί από την τελευταία μεγάλη ενημέρωση. Η Microsoft αποκαλεί αυτές τις ενημερώσεις LCU, από το Latest Cumulative (τελευταία αθροιστική ενημέρωση).
    • Οι ενημερώσεις Delta συμπεριλαμβάνουν μόνο τα στοιχεία και τα αρχεία που άλλαξαν από την τελευταία ενημερωμένη . Οι ενημερώσεις Delta μπορούν να εγκατασταθούν μόνο αν το σύστημα ενημερώνεται σε τακτική .
    • Οι ενημερώσεις Express διαθέτουν στο σύστημα μόνο ό, τι χρειάζεται

delta updates

Τα Delta updates είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα express updates και τα Full updates είναι μεγαλύτερα από τις ενημερώσεις Delta.

Οι ενημερώσεις Express έχουν άλλο ένα πλεονέκτημα έναντι των ενημερώσεων Delta: δεν απαιτούν την εγκατάσταση των ενημερώσεων του προηγούμενου μήνα.

Τα delta updates κυκλοφόρησαν από τη Microsoft κυρίως επειδή το πρωτόκολλο των express updates ήταν διαθέσιμο μόνο σε συσκευές που διέθεταν το Windows Update ή το Windows Server Update Services και όχι σε συστήματα ς ενημερώσεων από τρίτους κατασκευαστές.

Η Microsoft επέκτεινε το πρωτόκολλο των express updates τον Ιανουάριο του 2017, αλλά δεν απενεργοποίησε τις ενημερώσεις Delta για να “δοθεί χρόνος στις εταιρείες να αναβαθμίσουν τα διαχείρισης ενημερώσεων για την υποστήριξη των express updates”.

Έτσι οι πρόσφατες εκδόσεις των Windows 10 (Windows 10 build 1607 έως και 1803) θα υποστηρίζουν τις ενημερώσεις Delta. To Windows 10 build 1809, (October 2018 Update) θα υποστηρίζει επίσης τις ενημερώσεις Delta αλλά θα είναι η τελευταία έκδοση που θα τις υποστηρίζει.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη των συγκεκριμένων ενημερώσεων (delta updates) στις 12 Φεβρουαρίου του 2019.

______________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).