Windows registry εξαγωγή και εισαγωγή αντιγράφων ασφαλείας

Κάθε φορά που πειράζετε το μητρώο των Windows (Windows ), καλό θα ήταν πριν αρχίσετε να δημιουργήσετε των κλειδιών του μητρώου που θέλετε να επεξεργαστείτε, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα εφεδρικό backup θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε το Windows registry στην κατάσταση που ήταν. Windows registry

Να αναφέρουμε ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για μεμονωμένα κλειδιά. Παρακάτω θα δούμε τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς των κλειδιών του Μητρώου.

Αρχικά ας δούμε πως μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας:

Ανοίξτε το μητρώο των Windows. Στην πληκτρολογήστε regedit και ανοίξτε το εικονίδιο που θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα. Από εκεί μπορείτε να βρείτε το που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε ‘Εξαγωγή'. Αποθηκεύστε το κλειδί μητρώου. Αν το συγκεκριμένο κλειδί περιέχει και άλλα κλειδιά κάτω από αυτό, θα αποθηκεύσετε και αυτά.

Επαναφορά κλειδιών μητρώου

Υπάρχουν δύο τρόποι επαναφοράς ενός κλειδιού μητρώου. Ο πρώτος είναι από τον επεξεργαστή μητρώου των Windows. Αρχείο > Εισαγωγή και επιλέξτε το κλειδί μητρώου που θέλετε να επαναφέρετε.

Ο άλλος τρόπος είναι πιο απλός. Βρείτε το κλειδί στον φάκελο που το αποθηκεύσατε, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Συγχώνευση” ή Merge όπως βλέπετε παρακάτω. Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση. Αποδεχτείτε τη και το κλειδί θα προστεθεί χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε τον επεξεργαστή μητρώου.

Για να κάνετε όλα τα παραπάνω θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας από πολλά κλειδιά του μητρώου, καλό θα ήταν να τα κρατήσετε οργανωμένα, κάτι που θα σας διευκολύνει πολύ μετά όταν θέλετε να κάνετε το restore.

__________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).