Fuchsia: θα κυκλοφορήσει τόσο σύντομα το λειτουργικό; Δείτε το Live

Κάθε λίγους μήνες ακούμε διάφορα για το λειτουργικό σύστημα Fuchsia που δεν είναι πια κάποιο μυστικό της . Το project είναι και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο GitHub τον Αύγουστο του 2016.

Η Google δεν έκανε τον κόπο να ανακοινώσει επίσημα το Fuchsia, αλλά έχει μιλήσει για το project μερικές φορές. Εξάλλου, αναπτύσσεται σε μια ανοιχτή πλατφόρμα, οπότε τίποτα δεν είναι κρυφό.fuchsia

Τελευτά αρχίσαμε και πλάι να βλέπουμε τίτλους για το Fuchsia, όταν το Bloomberg ανέφερε προχτές χθες ότι η ανάπτυξης του λειτουργικού, (η οποία αριθμεί σήμερα περισσότερους από 100 προγραμματιστές), έχει ένα κύριο στόχο: να δημιουργήσει ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android και το Chrome OS, αλλά και να τροφοδοτήσει όλες τις οικιακές συσκευές της Google.

Το Bloomberg ανέφερε και ένα χρονοδιάγραμμα: Οι οικιακές συσκευές που θα τρέχουν με Fuchsia θα εμφανιστούν σε τρία χρόνια και η αντικατάσταση των λειτουργικών συστημάτων που υπάρχουν σήμερα (Android και ChromeOS) σε φορητούς υπολογιστές και τηλέφωνα θα πραγματοποιηθεί σε πέντε χρόνια.

Χμμμ, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα: Το Fuchsia δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το Android ή το Chrome OS σε πέντε χρόνια, ακριβώς όπως η Google δεν θέλει να συγχωνεύσει το Android με το Chrome OS. Αυτά τα χρονικά πλαίσια είναι απλώς στόχοι, μεγάλοι στόχοι που δίνουν μια κατεύθυνση, και δεν οδηγούν απαραίτητα στην επίτευξη.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ή μάλλον δεν έχει δηλώσει:

“Το Fuchsia είναι ένα από τα πολλά πειραματικά open source της Google” και “Δεν παρέχουμε επιπρόσθετες λεπτομέρειες για το project αυτήν τη στιγμή.”

Αν το εξετάσουμε σαν άλλο ένα πείραμα της Google, αντί να δημιουργηθεί ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα αντικαταστήσει όλα τα σημερινά λειτουργικά, είναι πολύ πιθανό ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κομμάτια του Fuchsia. Δηλαδή μέρη του κώδικα για τον σχεδιασμό, και τις διεπαφές χρήστη. Όμως το πιο σημαντικό είναι η της κατασκευής ενός λειτουργικού συστήματος από το μηδέν.

Δεν λέω ότι το Fuchsia OS αποκλείεται να έχει μέλλον, απλά μην περιμένετε να το δείτε σύντομα.

Μία από τις πηγές του Bloomberg περιγράφει το Fuchsia project σαν “ένα πρόγραμμα απασχόλησης ανώτερων προγραμματιστών”. Πολύ λογικό, καθώς 100 προγραμματιστές σε ένα project για την κατασκευή ενός λειτουργικού συστήματος, μάλλον είναι αστείο. Παρόλα αυτά το project δίνει θέση σε 100 προγραμματιστές που δουλεύουν, μαθαίνουν και αναπτύσσουν ένα λειτουργικό σύστημα στο Google, αντί της Apple, της Microsoft ή της Amazon.

Το λειτουργικό Fuchsia είναι ένα πείραμα, μέχρις ότου η Google δηλώσει ότι δεν είναι.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να διαβάσετε την τεκμηρίωση του Fuchsia ή να δοκιμάσετε μόνοι σας το λειτουργικό από εδώ.

___________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).