Η Google τερματίζει την υπηρεσία Google Inbox

Το Google Inbox αποσύρεται. Ο υπεύθυνος του Google Gmail κος Matthew Izatt αποκάλυψε σήμερα ότι η εταιρεία θα αποσύρει το Google Inbox το 2019.

Η Google εγκαινίασε την υπηρεσία Inbox το 2014, ως εναλλακτική λύση στην αντίστοιχη δημοφιλή υπηρεσία Gmail. Τότε, πολλοί υπέθεσαν ότι η Google θα μετέφερε όλους τους χρήστες του Gmail στο Google Inbox.

Τα Inbox είναι μια πειραματική στην οποία μπορούσαν εύκολα να μεταβούν όλοι οι χρήστες του Gmail καθώς τον ίδιο λογαριασμό και τις ίδιες πηγές δεδομένων με το Gmail.

Το Google Inbox ξεκίνησε ως υπηρεσία το 2014 μόνο για προσκλήσεις. Αργότερα, μία από τις κύριες ιδέες πίσω από το Inbοx ήταν ότι σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους χρήστες, ταξινομώντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κατηγορίες και δεσμούς που καθορίζονται από το χρήστη (που λειτουργούν παρόμοια με τα φίλτρα του Gmail).

Στην αρχή της τετράχρονης πορεία της η υπηρεσία ήταν αποκλειστική μόνο για το Google Chrome, δεν εμφάνισε ταυτόχρονα στην πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αν δουλεύατε με desktop, έκρυβε από προεπιλογή όλες τις ετικέτες και δεν έδινε την δυνατότητα απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων.

Το 2015, η Google εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Inbοx, το οποίο προέβλεπε τις απαντήσεις σας, αναλύοντας τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προσπάθησε δηλαδή να επιταχύνει τις απαντήσεις σε κάποιο email, υποδεικνύοντας σύντομες απαντήσεις που έτσι κι'αλλιώς θα μπορούσατε να πληκτρολογήσετε χειροκίνητα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Τα πράγματα κυλούσαν ήσυχα αφού η Google δε έδινε και μεγάλη σημασία στο Inbοx. Η εταιρεία εφέτος έφερε μια νέα εμφάνιση και λειτουργία για το Gmail φέτος, εισάγοντας πολλές λειτουργίες του Inbοx σε αυτό.

Και έτσι έφτασε η στιγμή της αποκαθήλωσης καθώς η Google αποκάλυψε ότι θα τερματίσει το Google Inbοx τον Μάρτιο του 2019. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Inbox καλούνται να μεταβούν στο Gmail. Η εταιρεία δημοσίευσε και μια σελίδα υποστήριξης, η οποία λέει ότι θα βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν πιο εύκολη την μετάβαση αυτή.

Η προτείνει στους πρώην χρήστες του Inbox, εναλλακτικές τεχνικές για να συνηθίσουν στο περιβάλλον του Gmail. Προτείνει είτε την χρήση αστεριών είτε προσαρμοσμένων ετικετών. Για δέσμες, η Google προτείνει να χρησιμοποιείτε φίλτρα και ετικέτες, και για υπενθυμίσεις το Google Task ή το Google Keep.

Τα καλά νέα είναι ότι οι χρήστες του Inbox δεν πρόκειται να χάσουν τα δεδομένα τους κατά την μετάβαση στο Gmail αφού όπως προείπαμε και οι δύο υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα ίδια δεδομένα. Τα κακά νέα είναι ότι ορισμένες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες στο Gmail και ότι οι χρήστες του Inbox ενδέχεται να χρειαστεί είτε να χρησιμοποιήσουν τις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις, π.χ. ετικέτες ή φίλτρα, είτε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ορισμένες λειτουργίες, επειδή δεν είναι διαθέσιμες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).