Linus Torvalds ζητάει συγνώμη και υπόσχεται να αλλάξει

Τι έγινε με τον Linus Torvalds; Αν παρακολουθείτε από κοντά την ανάπτυξη του Linux, θα γνωρίζετε ότι οι συζητήσεις για τον πυρήνα του Linux πολλές φορές γίνονται πολύ θερμές.

Πρόσφατα, ο Linus Torvalds παραδέχτηκε ότι η λίστα ταχυδρομείου του Linux Mailing List (LKML) και άλλοι χώροι ανάπτυξης Linux είναι πολύ εχθρικοί σε πολλούς. Ο Torvalds ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τη συμπεριφορά του και ζήτησε συγγνώμη από τους “ανθρώπους που η προσωπική συμπεριφορά μου έβλαψε και ίσως δυσκόλεψε την ανάπτυξη του πυρήνα”. Linus Torvalds

Όμως δεν είναι μόνο ο Torvalds. Και η κοινότητα του Linux ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει, για πρώτη φορά, ένα “Κώδικα Συμπεριφοράς“.

Οι προγραμματιστές του Linux είχαν κάποιο , αλλά ο ς “Code of Conflict,” απέτυχε να κάνει την κοινότητα του πυρήνα μια πιο φιλική ομάδα.

Όπως έγραψε ο Greg Kroah-Hartman, κορυφαίος προγραμματιστής του Linux kernel, ο “Code of Conflict δεν επιτυγχάνει τον έμμεσο στόχο του να προάγει την ευγένεια και το πνεύμα της συνεργασίας. Οι ρητές οδηγίες έχουν φέρει επιτυχία σε άλλα έργα και σε άλλους τομείς του πυρήνα.”

Ο νέος κώδικας είναι απλός. Ξεκινάει:

Για να προωθήσουμε ένα ανοιχτό και φιλόξενο περιβάλλον, εμείς ως συνεισφέροντες και maintainers (συντηρητές) ​​δεσμευόμαστε τη συμμετοχή στο έργο μας και στην κοινότητά μας για μια εμπειρία χωρίς παρενοχλήσεις σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματικού μεγέθους, αναπηρίας, εθνικότητας, φύλου, ταυτότητας και έκφρασης, το επίπεδο εμπειρίας, την εκπαίδευση, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, την εθνικότητα, την προσωπική εμφάνιση, τη φυλή, τη θρησκεία ή τη σεξουαλική ταυτότητα και προσανατολισμό.

Ο νέος κώδικας βασίζεται στο Σύμφωνο των συνεισφερόντων (Contributor Covenant) σε ανοιχτού κώδικα και ται ήδη από έργα όπως ta Eclipse, Kubernetes και Rails. Δημιουργήθηκε από την Coraline Ada Ehmke, προγραμματίστρια λογισμικού και θερμή υποστηρίκτρια του ανοικτού κώδικα.

Τι θα συμβαίνει στη συνέχεια; Ο Sage Sharp, ένας προγραμματιστής που εγκατέλειψε την κοινότητα του Linux λόγω του τοξικού της περιβάλλοντος, δημοσίευσε ένα tweet που περιγράφει την κατάσταση με λίγες λέξεις:

“Η πραγματική δοκιμασία είναι αν η κοινότητα που δημιούργησε και προστατεύει ο Linus μπορεί να αλλάξει. Η κοινότητα του πυρήνα του Linux αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να αλλάξει επίσης.”

Για να δούμε τι θα συμβεί.

________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).