Apple Shazam νέα σχέση και μια εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις

Η Apple μόλις επιβεβαίωσε την εξαγορά της ς ς μουσικής . Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις για όλους τους , ακόμη και για όσους χρησιμοποιούν το Android.

Η αγορά της συγκεκριμένης εφαρμογής βρισκόταν στα χαρτιά για αρκετό καιρό. Η εξαγορά αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά από σήμερα είναι πλέον επίσημη.apple Shazam

Το Shazam ήταν μία από τις πρώτες για ανέβηκε στο top των online Stores, και μέχρι σήμερα έχει κατέβει πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές. Η εφαρμογή “ακούει” τραγούδια, τα “αναγνωρίζει” και στη συνέχεια γνωστοποιεί το κομμάτι στον χρήστη παρέχοντας συνδέσεις στο μέσω υπηρεσιών όπως το Spotify και το iTunes.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Apple για τουλάχιστον τρεις κύριους λόγους.

Ο ένας λόγος είναι για να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της. Το της Google μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα ένα τραγούδι που παίζει χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Τώρα που η Apple αγόρασε το Shazam, μπορεί να ενσωματώσει την λειτουργία στις μελλοντικές εκδόσεις του iOS.
Δεύτερος λόγος είναι το κέρδος. Η εφαρμογή Shazam αναγνωρίζει 20 εκατομμύρια κομμάτια τη μέρα. Αν η Apple μπορέσει να οδηγήσει τους χρήστες προς το iTunes, θα μπορούσε να κερδίσει επιπλέον χρήματα.

Τρίτος λόγος; Για την βελτίωση της ψηφιακής βοηθού Siri. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η Apple έχει μείνει πίσω με την Siri. Αξιοποιώντας όμως τις λειτουργίες του Shazam στον χώρο του ήχου και ιδιαίτερα την αναγνώριση και την ανάλυση ήχου, θα μπορούσε ενδεχομένως να προσθέσει χαρακτηριστικά στην ψηφιακή βοηθό.

Ό, τι σχέδια κι αν έχει η Apple για την Shazam, η αφαίρεση των διαφημίσεων από την εφαρμογή είναι κάτι που θα αρέσει σε όλους.

___________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).