Chrome Autofill αφαιρέστε ένα link από την αυτόματη συμπλήρωση

To σίγουρο είναι ότι γνωρίζετε την λειτουργία Autofill ή στα Ελληνικά λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης του Chrome. Όταν ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, o browser της Google θα σας εμφανίσει μια λίστα διευθύνσεων που ταιριάζουν με ότι πληκτρολογείτε.

Όσο περισσότερο πληκτρολογείτε, τόσο πιο ακριβείς γίνονται οι προτάσεις του Chrome.Autofill

Τι γίνεται όμως αν ο Chrome εξακολουθεί να προτείνει μια διεύθυνση που δεν είναι σχετική; Για παράδειγμα, αν κάποια στιγμή πληκτρολογήσατε μια διεύθυνση με τυπογραφικό λάθος και πιέσατε enter; Ή χρησιμοποιείτε ένα κοινόχρηστο υπολογιστή και δεν θέλετε οι άλλοι να ανακαλύψουν σε τι σελίδες περιηγείστε.

Η αυτόματη συμπλήρωση (Autofill) μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά αποτελεί ένα σοβαρό κίνδυνο απορρήτου. Σαφώς, θα πρέπει να την καταχώριση.

Πώς μπορείτε όμως να αφαιρέσετε μια μοναδική διεύθυνση URL από τις προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης του Chrome; Είναι πολύ απλό.

Για να διαγράψετε μια μόνο διεύθυνση URL από τις προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης (Autofill) του Chrome, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Ανοίξτε τον Chrome και αρχίστε να πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL μέχρι να εμφανιστεί η καταχώρηση που θέλετε να διαγράψετε.
Χρησιμοποιήστε το κάτω βέλος για να επισημάνετε την καταχώρηση που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε μαζί τα δύο πλήκτρα Shift+Delete.
Η καταχώρηση θα εξαφανιστεί από τις προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης του browser σας.
Φυσικά, αν υπάρχουν πολλές καταχωρίσεις που θέλετε να διαγράψετε, ίσως χρειαστεί να προχωρήσετε σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις, όπως να διαγράψετε όλο το ιστορικό και τα του browser.

Για να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης του Chrome, ανοίξτε το μενού (τρεις κάθετες τελείες) Ρυθμίσεις – Για προχωρημένους – Απόρρητο και Ασφάλεια – Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης. Επιλέξτε όλα τα πλαίσια ελέγχου και πατήστε το Εκκαθάριση δεδομένων για να ολοκληρώσετε τη .

___________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).