FBI ανοίγει iPhone X χρησιμοποιώντας το FaceID με ένταλμα

Για πρώτη φορά, το Federal Bureau of Investigation (FBI) ξεκλείδωσε το ενός υπόπτου χρησιμοποιώντας το Face ID. Η Αμερικάνικη υπηρεσία ανάγκασε τον Grant Michalski, κάτοικο του Οχάιο που κατηγορείται για λήψη και κατοχή δεδομένων παιδικής πορνογραφίας, να ξεκλειδώσει το iPhone X του στις 10 Αυγούστου.

Να αναφέρουμε ότι το FBI διέθετε το απαραίτητο ένταλμα ς το οποίο του επέτρεπε να αναγκάσει τον Michalski να ξεκλειδώσει το του.FBI

Μετά το άνοιγμα του τηλεφώνου, ο ειδικός πράκτορας του FBI, David , ανακάλυψε συνομιλίες στο Kik chat-messenger που αφορούσαν κακοποίηση ανηλίκων. Ο Michalski είχε μιλήσει με έναν αστυνομικό που υποδυόταν ένα πατέρα που ενδιαφερόταν να κάνει σεξ με παιδιά. Είχε ανταλλάξει επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άλλο ύποπτο (τον William Weekley) για σεξουαλική επαφή με ανηλίκους.

Παρά το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου του Michalski, ο Knight δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες λόγω μιας νέας δυνατότητας του iOS. Η λειτουργία αυτή απαιτεί την εισαγωγή ενός κωδικού για να μεταφέρετε τα δεδομένα σε έναν υπολογιστή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, οι ύποπτοι δεν υποχρεούνται να αποκαλύψουν τους κωδικούς πρόσβασης, αλλά δεν υπάρχει κανένας νόμος για τα δεδομένα προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Έτσι λόγω της ασάφειας του νόμου, οι αρχές μπορούν να ζητήσουν από οποιονδήποτε να ξεκλειδώσει την συσκευή του χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα.

Το ένταλμα που αναφέραμε παραπάνω δεν επέτρεπε στον Knight να ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης για να εξετάσει τα δεδομένα. Ωστόσο, το Αστυνομικό Τμήμα του Columbus και το Office of Investigation του Οχάιο κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την συσκευή με ειδικά εργαλεία.

Εταιρείες όπως η Grayshift και η Cellebrite διαθέτουν εδώ και καιρό υπηρεσίες για πρόσβαση σε κλειδωμένα iPhones. Και οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει συμβάσεις με διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες των .

Η Apple και οι αρχές των ΗΠΑ φαίνεται να παίζουν το παιχνίδι του ποντικιού με την γάτα από το 2016, όταν η εταιρεία από το Cupertino αρνήθηκε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ενός ύποπτου. Η εταιρεία ανέπτυξε αργότερα ένα χαρακτηριστικό στο iOS 11, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να απενεργοποιήσουν προσωρινά το touchID πιέζοντας το κουμπί αύξησης της έντασης του πέντε φορές. Πρόσφατα, κάποιος έφτιαξε ακόμη μια συντόμευση στο iOS 12 για να απενεργοποιεί αυτόματα την κάμερα του iPhone σε περίπτωση έρευνας από την αστυνομία.

Αν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο shortcut μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

_____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).