Το Facebook κατηγορείται για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών παιδιών

Δεκαοκτώ οργανώσεις προέβησαν σε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατηγορώντας το Facebook ότι παραβίασε τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Δια (COPPA).

Οι ομάδες που υπογράφουν την καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή Kids του Facebook συλλέγει παράνομα τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών, ακόμη και όταν δεν δίνεται η γονική συναίνεση.

Επιπλέον, η επιστολή λέει ότι το Facebook δεν έχει προσθέσει έναν μηχανισμό συμβατό με την COPPA για να ζητήσει επαληθεύσιμη συγκατάθεση των γονέων πριν συλλέξει και διαχειριστεί πληροφορίες σχετικά με χρήστες κάτω των 13 ετών.

Το Messenger Kids είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που σχεδιάστηκε από το Facebook για μικρά παιδιά ς μεταξύ 6 και 12 ετών που δεν μπορούν να δημιουργήσουν δικούς τους λογαριασμούς στο Facebook ή να χρησιμοποιήσουν το γονικό κοινωνικό δίκτυο έως ότου γίνουν 13 ετών.

Οι οργανισμοί που υπογράφουν την καταγγελία λένε επίσης ότι ένας τέτοιος μηχανισμός θα πρέπει να εγγυάται ότι ο που δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συλλογή των δεδομένων είναι ο γονέας του παιδιού που χρησιμοποιεί το λογαριασμό Messenger Kids, το οποίο υποτίθεται ότι δεν ισχύει σε αυτό το σημείο.

“Η εφαρμογή Messenger Kids επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει λογαριασμό στο Facebοοk και ισχυρίζεται ότι είναι ενήλικας να δημιουργήσει και να επαληθεύσει έναν λογαριασμό Messenger Kids”, λέει η επιστολή που απέστειλε το CCFC (Campaign for a Commercial-Free Childhood = εκστρατεία για μια παιδική ηλικία χωρίς διαφημίσεις) στην FTC.

Δηλαδή, αν και  το Messenger Kids απαιτεί το λογαριασμό Facebοοk του γονέα για τη ενός λογαριασμού στο Messenger Kids και για την προσθήκη επαφών, όμως σύμφωνα με τις δοκιμές του CCFC, αυτό παρακάμπτεται εύκολα αν απλά δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό στο Facebook.

Επιπλέον, η καταγγελία στην FTC δηλώνει ότι η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του Facebοοk Messenger Kids σχεδιάστηκε ώστε να είναι ασαφής και ελλιπής και να μην ακολουθεί τις απαιτήσεις της COPPA.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).