Ubuntu Linux 18.10 Cosmic Cuttlefish μόλις κυκλοφόρησε (updated)

Ubuntu Linux 18.10 Cosmic Cuttlefish… Μετά τα τελευταία κατορθώματα της Microsoft με τα Windows 10, θα μπορούσαμε να πούμε μεταξύ σοβαρού και αστείου:
Θέλετε να ζείτε επικίνδυνα; Συνεχίστε να τρέχετε Windows.
Πρόσφατα, ένας αναλυτής βρήκε ένα πολύ απλό απλό τρόπο να ανοίξει οποιοδήποτε σύστημα των Windows με RID Hijacking. Ubuntu Linux 18

Έτσι αν σκέφτεστε για κάποια εναλλακτική λύση, δοκιμάστε το Ubuntu Linux 18.10 της Canonical, γνωστό και ως Cosmic Cuttlefish που θα κυκλοφορήσει σήμερα.

Φυσικά το πιο ασφαλές στις διανομές Linux είναι να προτιμάτε τις long-term ή LTS από το μακροπρόθεσμη υποστήριξη. Στην περίπτωση του Ubuntu, η LTS είναι το Ubuntu 18.04. Ωστόσο αν θέλετε δοκιμάσετε νέα χαρακτηριστικά μπορείτε να εγκαταστήσετε το Ubuntu Linux 18.10. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση υποστηρίζεται μόνο για εννέα μήνες.

Το Cosmic Cuttlefish φοράει τον πυρήνα Linux 4.18, που υποστηρίζει καλύτερα της , Nvidia GPU, USB Type-C και Thunderbolt.

Επιπλέον, θα βρείτε την τελευταία έκδοση του GNOME 3.30, η οποία αναφέρεται σαν πιο γρήγορη έκδοση από την προηγούμενη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες διαρροές μνήμης έχουν διορθωθεί. Η Canonical έχει προσθέσει επίσης ένα νέο θέμα της κοινότητας το Yaru, που είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή. Διαβάστε περισσότερα για το κοινοτικό theme Yaru.

Η συγκεκριμένη Ubuntu διανομή λέει αντίο σε μερικές από τις 32-bit εκδόσεις της. Έτσι δεν θα υπάρξει έκδοση 32-bit του Ubuntu Mate, του Kubuntu και του Ubuntu Budgie.

Αυτό σημαίνει ότι αν εξακολουθείτε να τρέχετε μια έκδοση 32-bit του Ubuntu, δεν θα μπορείτε να την ενημερώσετε στην 18.10.

Το Ubuntu 18.10 θα ξεκινάει ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα, επειδή χρησιμοποιεί τη συμπίεση LZ4 αντί για της παλαιότερης gzip για το αρχικό ramdisk του συστήματος (initramfs).

Αυτά προς το παρόν, εν αναμονή της επερχόμενης κυκλοφορίας. Ναι η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει απόψε το βράδυ, 18.10.2018. Τη νέα έκδοση θα την βρείτε στο παρακάτω link. Μέχρι την στιγμή της δημοσίευσης η Canonical δεν έχει ανεβάσει τα νέα ISO στους servers της.

Ενημερώθηκε 7.50μμ:

Κατεβάστε το ISO που σας ενδιαφέρει

_____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).