Fedora 29 stable ISO μόλις κυκλοφόρησαν

Τα μεγάλα νέα από την Red Hat δεν σταμάτησαν την ανάπτυξη του Fedora 29. Όπως αναφέραμε χθες η διανομή κυκλοφόρησε σήμερα την σταθερή 29.

Το Fedora 29 ως συνήθως έρχεται σε τρεις εκδόσεις. Αυτές είναι ο Fedora Server, το Fedora για τους οικιακούς και το Fedora Atomic Host, για τους χρήστες cloud και containers του Linux.Fedora 29

Και οι τρεις εκδόσεις έρχονται με κοινά τα βασικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα τρέχουν όλες με τον Kernel Linux 4.19.
Έτσι, όπως πάντα, η νέα έκδοση του Fedora έρχεται με τις τελευταίες εκδόσεις των προεγκατεστημένων εφαρμογών, διορθώσεις σφαλμάτων, και βελτιώσεις στις επιδόσεις και τη τητα του συστήματος (*). Το βασικό πακέτο του Fedora 29 συμπεριλαμβάνει ενημερωμένους compilers και γλώσσες προγραμματισμού όπως Python 3.7, Perl 5.28. glibc 2,28, Gloang 1,11 και MySQL 8.

Όλες οι εκδόσεις του Fedora 29 φέρνουν ένα αρθρωτό αποθετήριο. Πρόκειται για ένα προαιρετικό αποθετήριο λογισμικού που σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε επιπρόσθετες εκδόσεις λογισμικού. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διατηρείτε ενημερωμένο το λειτουργικό σας διατηρώντας παράλληλα την έκδοση μιας ς που χρειάζεστε ακόμα και όταν αλλάζει η προεπιλεγμένη έκδοση που είναι εγκατεστημένη στη διανομή. Έτσι μπορείτε να κρατήσετε τις εφρμογές που έχετε δοκιμάσει, λειτουργούν και δεν θέλετε να τις αναβαθμίσετε.

Η τελευταία έκδοση του Fedora συμπεριλαμβάνει το GNOME 3.3.1 σαν προεπιλεγμένη επιφάνεια . Η νέα έκδοση προσφέρει καλύτερες επιδόσεις χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους συστήματος. Αυτό σας επιτρέπει να τρέχετε περισσότερες ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα στην απόδοση.

Η συγκεκριμένη έκδοση φέρνει επίσης και μια νέα εφαρμογή Podcasts και ενημερώνει αυτόματα το Flatpaks, το παγκόσμιο σύστημα διανομής εφαρμογών της Red Hat.

Και οι τρεις εκδόσεις του Fedora 29 είναι έτοιμες για λήψη άμεσα.

Release Notes

(*) Το αστεράκι αφορά το ότι βελτιώνει την λειτουργικότητα. Συνήθως όπως έγινε και στην τελευταία έκδοση 28,  χρειάστηκε το πρώτο minor release για να λειτουργήσουν όλα κανονικά. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα για την διανομή, καθώς οι ενημερώσεις είναι άμεσες.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).