Χρησιμοποιείστε το PowerShell για να βρείτε κενούς φακέλους στα Windows 10

Το μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε πολύ εύκολα τους κενούς φακέλους στα Windows 10. Χρειάζονται μόνο λίγες γραμμές εντολών.

Αν σας αρέσουν οι τακτοποιημένοι χώροι, διαγράφετε συχνά κάθε τι σκουπίδι και απεχθάνεστε τους άδειους άχρηστους φακέλους, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο στα Windows 10, βοηθητικό πρόγραμμα , για να βρείτε πολύ εύκολα τους κενούς φακέλους. Και από εκεί και πέρα είναι στην κρίσης σας αν θα αυτούς τους κενούς φακέλους ή όχι.

Μπορείτε να εκτελέσετε μια απλή εντολή στο PowerShell και θα απαριθμήσει όλους τους κενούς φακέλους που θα βρει σε συγκεκριμένες θέσεις που θα τις έχετε ορίσει εσείς. Στην εντολή αυτή μπορείτε να ορίσετε να εκτελεστεί το ψάξιμο σε μια ολόκληρη μονάδα δίσκου ή σε έναν συγκεκριμένο φάκελο. Ας δούμε πως.

Βήμα 1 : Ανοίξτε το PowerShell και εκτελέστε την παρακάτω εντολή.

$SomePath="C:\iguru\dimitris"

Βήμα 2: Μετά εκτελέστε την παρακάτω εντολή

Get-ChildItem -Path $SomePath -Recurse - | ForEach-Object -Process {
if ($false -eq $_.GetFileSystemInfos())
{
$_.FullName
}
}

Το πιθανότερο είναι να έχετε μηδενικά αποτελέσματα γιατί απλά θα πρέπει πρώτα να επεξεργαστείτε την πρώτη εντολή του βήματος 1, των παραπάνω οδηγιών, ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Απλά αντικαταστήστε τη διαδρομή που είναι εντός των εισαγωγικών με τη διαδρομή του φακέλου που θέλετε να σαρώσετε. Μπορεί να είναι όλος ο δίσκος C, οπότε η εντολή θα γίνει:

$SomePath = "C:\"

ή αν θέλετε να σαρώσετε τον φάκελο ενός χρήστη η εντολή θα γίνει :

$SomePath = "C:\Users\Ονομα_χρηστη"

Η εντολή θα επιστρέψει μια λίστα όλων των κενών φακέλων στην καθορισμένη τοποθεσία. Η λίστα θα περιλαμβάνει και τη πλήρη διαδρομή προς το φάκελο. Δεν θα διαγράψει ούτε θα μετακινήσει τίποτα. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από έναν από τους φακέλους, μπορείτε να το κάνετε μέσω του PowerShell, αλλά είναι ευκολότερο να τα διαγράψετε από το .

Εάν εκτελέσετε αυτήν την εντολή σε μια ολόκληρη μονάδα δίσκου, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί και να δείτε τα αποτελέσματα, ειδικά αν την εκτελέσετε στη μονάδα δίσκου των Windows, ωστόσο, εξακολουθεί να σαρώνει γρήγορα και είναι πολύ καλύτερη από τη χρήση ενός κλασσικού ή ακόμα και ενός καλά κατασκευασμένου αντίστοιχου υ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να εκτελέσετε αυτήν την εντολή, ωστόσο, εάν την εκτελείτε στη μονάδα δίσκου των Windows, θα πρέπει να την εκτελέσετε με δικαιώματα διαχειριστή αλλιώς δεν θα μπορέσετε να σαρώσετε ορισμένους φακέλους που προστατεύονται από το σύστημα.

Είναι πιθανό ότι ακόμη και με δικαιώματα διαχειριστή, η εντολή να μην μπορεί να σαρώσει συγκεκριμένους φακέλους των Windows. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να αφήσετε τους φακέλους αυτούς στη θέση τους και να μην τους πειράξετε. Μπορεί να είναι κενοί, αλλά το σύστημα τους δημιούργησε και μπορεί να χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσει για κάτι. Εάν διαγράψετε τους φακέλους και αργότερα ξεχάσετε ότι το κάνατε, μπορεί να καταλήξετε σε προβλήματα και να μην καταλαβαίνετε τι συμβαίνει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).